До української IT-коаліції долучилася Іспанія

До української IT-коаліції долучилася Іспанія

Іспанія у рамках зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» підписала декларацію про наміри й таким чином доєдналась до української ІТ-коаліції.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У міністерстві зауважили, що це вже 13 країна-партнер, що входить в спеціальну групу з підтримки України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

Дякуємо уряду і народу Іспанії за системну підтримку України. Долучення до IT-коаліції — чудова новина. Як і те, що все більше країн хочуть допомогти, щоб Україна стала більш технологічною. Та мала усі можливості для розгортання будь-яких цифрових рішень, які даватимуть відчутний результат в українському війську - заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

У Міноборони нагадали, що ІТ-коаліція — спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України у «форматі Рамштайн» під керівництвом Естонії та Люксембургу.

Вона зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони та Збройним силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки. У межах ІТ-коаліції вже вдалося зібрати фінансових та матеріальних внесків на понад 70 млн євро.

Нагадаємо, Умєров у межах "Рамштайну" провів зустріч з міністрами оборони скандинавських та балтійських країн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету
В Україні запустили платформу де збирається уся інформацію про програму підключення до оптичного інтернету, на яку цьогоріч планують витратити 500 мільйонів гривень.
В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара
Британські аналітики провели дослідження у 230 країнах світу та оновило рейтинг за рівнем доступності мобільного інтернету, в якому Україна займає 31-е місце.
В Україні відтермінували запуск 5G: у бюджеті не вистачає коштів В Україні відтермінували запуск 5G: у бюджеті не вистачає коштів
Причиною відтермінування стала відсутність державного фінансування необхідних для запуску 5G наукових досліджень.
Loading...
Load next