Михайло Федоров зустрівся з керівництвом ПРООН: деталі

Михайло Федоров зустрівся з керівництвом ПРООН: деталі

Віцепрем'єр-міністр України та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров провів зустріч із командою Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Про це повідомляє Мінцифри.

Під час заходу відбулася зустріч із Шоко Нода, помічницею генерального секретаря ООН та директоркою Бюро кризових ситуацій ПРООН. Сторони обговорили результати співпраці та плани подальшого розвитку цифрової держави.

Федоров відзначив важливість підтримки українців під час війни, зокрема через впровадження цифрових рішень. За підтримки ПРООН Мінцифри запустило три державні реєстри та понад 40 цифрових сервісів у застосунку "Дія". Серед найбільш значущих ініціатив – програма єПідтримка, яка на початку повномасштабного вторгнення надала виплати в розмірі 6 500 гривень понад 4,5 мільйонам громадян.

ПРООН також сприяє розвитку інклюзивної та безбар’єрної України. Організація нещодавно передала тисячу зчитувачів біометричних документів та 30 кейсів "Мобільний адміністратор" для центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Ці нововведення допоможуть надавати якісні послуги мешканцям віддалених громад і маломобільним групам населення.

У співпраці з ПРООН було запущено портал "Дія.Безбар’єрність" та 11 освітніх серіалів на платформі "Дія.Освіта". Крім того, ПРООН активно підтримує підприємців через портал "Дія.Бізнес", надаючи консультації внутрішньо переміщеним особам та підприємцям через безоплатну гарячу лінію та чатбот.

Особливу увагу було приділено розвитку жіночого лідерства в межах програми CDTO Campus. Українська команда висловила подяку Шоко Нода та ПРООН за потужну підтримку України та запевнила у подальшому зміцненні цифрового партнерства.

Цифрові ініціативи є одним із ключових напрямків для розвитку України, і співпраця з міжнародними партнерами, такими як ПРООН, допомагає робити країну більш сучасною, інклюзивною та стійкою до викликів.

Нагадаємо, У Румунії через сильні дощі загинули п’ятеро людей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну доставили ще одну партію обладнання Starlink – Федоров В Україну доставили ще одну партію обладнання Starlink – Федоров
Перша партія станцій супутникового Інтернету StarLink вже працює в Україні.
Loading...
Load next