NASA планує установити стандартизований часовий пояс на Місяці

NASA планує установити стандартизований часовий пояс на Місяці

NASA розробляє Координований місячний час, стандартизований часовий пояс для Місяця, націлений на оптимізацію майбутніх місячних місій та створення постійної місячної бази.

Про це повідомляє Science Alert.

Цю ідею обговорювали раніше, проте у NASA заявляють, що тепер працюватимуть з урядом США, комерційними партнерами та міжнародними організаціями зі стандартизації. 

Зі зростанням комерційної космічної галузі та збільшенням кількості країн, що працюють на Місяці, зростає потреба у стандартизації часу, - розповів аерокосмічний інженер Бен Ешман, який працює в команді космічного зв'язку та навігації (SCaN) в NASA.

Також він додав, що спільне визначення часу є важливою частиною безпечних, стійких і стабільних операцій.

Проєкт передбачає застосування атомних годинників, аналогічних тим, що використовуються на Землі, для визначення часу на Місяці. Однак різниця гравітації між Землею та Місяцем створює виклик: місячний годинник випереджає земний приблизно на 56 мікросекунд на добу.

Це незначна різниця, але значуща для точних космічних навігаційних систем, як зазначає Шеріл Грамлінг, старший інженер з навігаційних систем NASA. На відстані, що проходить світло, це дорівнює приблизно 168 футбольним полям на добу.

NASA розробляє математичні моделі для компенсації цього релятивістського ефекту, забезпечуючи точну синхронізацію між годинниками на Землі та на Місяці. Вчені сподіваються, що розроблена система масштабуватиметься для використання в усій Сонячній системі, що стане важливим для майбутніх місій, таких як експедиції на Марс.

Нагадаємо, Статки Цукерберга вперше перевищили $200 мільярдів - Bloomberg

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1" Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1"
Безпілотна капсула "Оріон" повинна досягти Місяць, облетіти його та повернутися на Землю.
NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива
Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.
Loading...
Load next