Вжив і за кермо сів: у Львові патрульні виявили водія, який кермував у стані наркосп’яніння (відео)

У Львові водія у стані наркосп’яніння, ще й раніше позбавлений права кермування, декілька разів за день зупинили патрульні. Автомобіль, що рухався вулицею Замарстинівською, мав ознаки ДТП, тому інспектори зупинили його. Перевіряючи документи виявилося, що 28-річного водія Шевченківський суд Чернівців уже раніше позбавив права кермувати ТЗ. Окрім того, поліцейські виявили у чоловіка ознаки сп’яніння.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Почервоніння обличчя, сильна жвавість, тобто він не стояв на місці, постійно рухався у різному напрямку, звужені зіниці, тремтіння пальців рук. Це виглядало підозріло, тому ми запропонували йому пройти тест на стан наркотичного сп’яніння, відповідно до наказів МОЗ та МВС», – пояснює інспектор патрульної поліції Львівщини Василь Межов.

Однак від проходження перевірки водій у присутності двох понятих відмовився.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Навіщо мені це? Чому я маю витрачати свій час?, – відповів водій.

Тому на порушника склали постанову за ч.4 ст.126 та ч.3 ст.130 КУпАП, оскільки він керував двічі і більше разів у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння. Тож водієві заборонили подальший рух, повідомивши: якщо він знову сяде за кермо, працівники поліції його зупинять та вкотре притягнуть до відповідальності. Проте за декілька хвилин чоловік таки поїхав. І патрулюючи проспектом Чорновола, екіпаж помітив його та зупинив.

Водій знову відмовився їхати на перевірку в медзаклад, що на вул. Кульпарківській. У присутності двох понятих на нього склали протокол. Зі слів горе-кермувальника, йому необхідно було зарядити мобільний телефон у супермаркеті, а на закони йому байдуже.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Також у випуску ГарячіNEWS про таке:

  • Оточені ножами та гострим словом: патрульні поліцейські отримали виклик про сімейне насильство у Львові на вул. Мазепи. Прибувши на місце виявилося, що чоловік у стані алкосп’яніння лаявся на жінку. Аби нікого не наражати на безпеку, інспектори прибрали від нього ножі. Заявниця попросила, аби чоловіка вивели з квартири.
Фото: ПравдаТУТ Львів

Він не опирався, слухався наших команд і вимог. Наразі заборонного припису у нього немає, – зазначив інспектор патрульної поліції Львівщини Роман Орищин.

Чоловік вибачився та пішов у своїх справах. На нього не склали матеріалу, адже не було жодної оцінки ризику.

Фото: ПравдаТУТ Львів

У іншому ж випадку стосовно домашніх бешкетників - складають заборонний припис. Документ зобов’язує залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, забороняє вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи або забороняє в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою впродовж встановленого часу. За невиконання умов припису передбачена кримінальна відповідальність.

  • Нещасний випадок чи умисний підпал? У Львові на території Музею народної архітектури та побуту згоріла Гуцульська ґражда. Вогонь спалахнув посеред ночі. До гасіння залучили 23 рятувальника та 6 одиниць спецтехніки.
Фото: скриншот з відео ГУ ДСНС Львівщини

Серед основних причин виникнення пожежі розглядають 2 версії: пічне опалення та занесення стороннього джерела запалювання ззовні, – прокоментував речник ГУ ДСНС Львівщини Ігор Курус.

  • «Канабіс», «амфетамін», «MDMA» та «LSD» – такі наркотики та психотропи розповсюджували двоє жительок Дніпропетровської області віком 19 та 26 років. А от «працювали» зі Львова: тут вони орендували квартиру, де зберігали та фасували наркотики. Далі реалізовували «товар» шляхом закладок на території міста або пересилали поштою під вигаданими анкетними даними у різні регіони України. Розрахунок здійснювався на електронний гаманець криптовалютою. Під час санкціонованих обшуків в орендованому помешканні правоохоронці виявили та вилучили зіп-пакети, пластикові місткості та картонні коробки, готові до відправлень, в яких було розфасовано близько 4,5 кг «канабісу», майже пів кг «амфетаміну», понад 300 грамів галюциногенних грибів, майже тисяча таблеток «MDMA», 220 грамів «мефедрону» та 80 марок «LSD». За цінами «чорного» ринку, вартість вилучених речовин становить понад 2 млн грн.
Фото: ГУ НП Львівщини

Зловмисниць затримано в порядку ст.208 КПК. Наразі їм готується оголошення про підозру за ч. 2 ст. 307 ККУ, покарання за яке передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі, – зазначив начальник Управління боротьби з наркозлочинністю у Львівській області ДБН НПУ Юрій Надеждін.

  • Сіяли паніку та «мінували» об’єкти під кураторством Росії: у Львові викрили 2 ботоферми, а це 18 тисяч фейкових акаунтів. За інформацією СБУ, двоє жителів Львівщини обладнали свої помешкання під потреби «ботоферм», а третій забезпечував їх технічне обслуговування. У соцмережах розповсюджували фейки з метою нагнітання панічних настроїв.
Фото: СБУ

Також боти публікували неправдиву інформацію про мінування об’єктів, у тому числі соціальної та критичної інфраструктури.

  • Торгівля людьми: у Львові іноземець вербував українок для сексуальної експлуатації за кордоном. За інформацією поліції, 35-річний громадянин Німеччини встиг заохотити п’ятьох молодих жінок віком від 20 до 28 років, які мали б «працювати» у його країні. За послуги інтимного характеру обіцяв від 12 до 15 тисяч євро на місяць, а ще забезпечити їх безкоштовним проживанням, харчуванням та охороною.
Фото: ГУ НП Львівщини

Зловмисника викрили співробітники Міграційної поліції спільно з оперативниками львівського Управління протидії кіберзлочинам та їхніми колегами-прикордонниками.

За такі дії передбачено від 5 до 12 років позбавлення волі. Суд обрав іноземцю міру запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою – внесення 297 тис грн застави, – повідомив начальник Управління міграційної поліції ГУ Нацполіції Львівщини Сергій Молотов.

Ірина Сульpravdatutnews.com