"Будинок відбудуємо, а сотні життів уже не повернемо", — Катерина Усик про зруйнований будинок (відео)

Раніше у будинку сім'ї Усик заселилися окупанти, про усі збитки там ще досі невідомо.

""Мій чоловік за тиждень війни втратив 10 кілограм. Це був шок... Для мене були мої діти, а тепер є всі діти, вся нація…"", - про це і більше розповіла дружина Олександра Усика Катерина Усик у новому випуску програмі LiveLviv.

Повний випуск можна подивитися у прикріпленому до статті відео або ж за посиланням.

Війна для сім'ї Усик розпочалася неочікувано, як і для усіх українців. Сім'я якраз готувалася до дня народження донечки Лізи, якісь виповнилося дванадцять років.

Звісно, настрій 23 лютого був зовсім інший. Я лягала спати, чекала зранку гостей. До нас напередодні приїхали гості із Криму, які теж попали під цю цікаву, як вони називають, "спецоперацію". Але для усіх це був шок. Я настільки стресанула, що так сильно відчула своє тіло, наскільки усе пекло, як ніколи в житті, — розповідає Катерина Усик.

За словами Катерини, з початку війни і до 22 березня, вони були вдома. 

Після цього чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO Олександр Усик розпочав підготовку до матчу-реваншу із боксером Ентоні-Джошуа, заявив, що майбутнім боєм він допоможе Україні більше ніж якщо захищатиме свою країну зі зброєю в руках. Тоді ж сім'я виїхала за кордон.

27 березня стало відомо, що в будинку сім'ї Усик, у Ворзелі на Київщині, поселилися окупанти. 

 

Скриншот переписки Катерини Усик з очевидцями


На запитання ведучого Олега Корейби, яких збитків завдали окупанти дому Усиків Катерина відповідає: "насправді я ще не знаю".

Я скоро маю приїхати туди, бо це у Ворзелі, тобто жили ми, слава богу, трохи ближче до Києва. Я приїду — і вже тоді будемо дивитися. Знаю точно, що паркан знесли, щось винесли, щось порозбивали, — ділиться жінка.

Катерина каже, що збитки, мабуть, не такі значні як у їхніх сусідів, і поготів — як у людей в Бучі, в Маріуполі.

Для мене особисто — слава богу, що не спалили - а усе інше поправимо, відбудуємо. Найголовніше, що усі сусіди, які жили на нашій вулиці, живі-здорові. Будинок — побудуємо, паркан — поставимо, все побудуємо. А от життя вбитих уже не повернемо, і це найприкріше, найгірше, — підсумовує Катерина.

Нагадаємо, повне інтерв'ю з Катериною Усик можна подивитися у прикріпленому до статті відео або ж за посиланням.

Вас також може зацікавити стаття: «Я розкажу ще більше»: дружина боксера Усика опублікувала емоційну промову.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Дивіться також
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото) У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.