У Криму окупанти провели обшуки у домівках кримських татар

У Криму окупанти провели обшуки у домівках кримських татар

У тимчасово окупованому Криму, а саме у Бахчисараї та Джанкойському районі, російські силовики у вівторок провели обшуки у будинках 10 кримських татар.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Сьогодні на світанку російські силовики увірвалися в будинки 10 кримських татар у Бахчисараї та Джанкойському районі. Серед них — релігійні діячі та активісти громадського обʼєднання "Кримська солідарність, ‒ зазначив він.

За даними Лубінця, незаконні обшуки провели в помешканнях Рустема Османова, Азіза Азізова, Мемета Люманова, Мустафи Абдураманова, Ремзі Куртнезірова, Ваїта Мустафаєва, Алі Мамутова, Арсена Кашки, Енвера Халілаєва, Нарімана Аметова.

Омбудсмен зазначив, що колишній імам Куртнезіров — літній чоловік і має інвалідність другої групи.

У нього ішемічна хвороба серця, цукровий діабет, права сторона тіла — неробоча. Під час обшуку йому стало зле: сильно піднявся тиск, довелося викликати швидку. Однак Ремзі Куртнезірова разом з іншими забрали до так званого "Управління ФСБ Криму" в Сімферополі, ‒ заявив Лубінець.

За його словами, Офіс уповноваженого з прав людини отримав інформацію від кримських адвокатів, що попередньо всім десятьом кримським татарам інкримінують статтю "організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації".

Він наголосив на тому, що РФ укотре зухвало нехтує нормами міжнародного гуманітарного права.

Незаконні обшуки та затримання цивільних на тимчасово окупованій території є злочином проти людяності для національних та міжнародних механізмів правосуддя. Справжня мета окупанта — знищити будь-які прояви опору та солідарності в українському Криму, ‒ заявив омбудсмен.

Лубінець додав, що світова спільнота має активізувати зусилля та посилити тиск на РФ для припинення нею грубих порушень прав людини в Криму та негайного і безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України.

Нагадаємо, Затримали російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next