У Львові 13-річній дівчинці видалили пухлину, яка була розміром як серце (відео)

Почала просто підкашлювати, а опинилась на операційному столі. Львівські медики успішно прооперували 13-річну дівчинку, в якої пухлина розміром з серце стискала внутрішні органи.

Хвороба почалась із легкого покашлювання і незначного підйому температури. Крім цього, дівчинку більше нічого не турбувало. Медикаментозне лікування кашлю, призначене сімейним лікарем, не допомогло. Дитина, яка до цього часу не мала проблем зі здоров’ям, перестала ходити у школу через утруднене дихання.

Фото: пресслужба ЗУСДМЦ 

При оперативному втручанні команда анестезіологів ЗУСДМЦ застосувала метод ESP-блоку (erector spinae plane block) - метод, що ефективно застосовується для контролю болю як під час операції, так і післяопераційному періоді.

Сьогодні дівчинка одужала, почувається добре, має гарний апетит і хороший настрій, щодня надуває кульки, розробляючи легені, і каже, що дуже скучила за своїми братиком та сестричкою. На дитину ще чекає тривалий період реабілітації, проте наші лікарі роблять все можливе, щоб дитина швидко повернулась до звиклого життя.

Окрім того, у випуску про таке:

  • Перше у Львові психіатричне відділення при звичайній лікарні. Тепер таку допомогу пацієнти можуть отримати в Першому територіальному медичному об'єднанні. Там можуть лікуватись не лише люди, які страждають на психічні розлади, але і ті в кого погіршене ментальне здоров’я, внаслідок складного лікування. Отож,  пацієнти з панічними атаками, тривожними розладами, депресіями, розладами харчової поведінки, розладами шизофренічного спектра, черепно-мозкових травм  та перенесеного COVID-19 мають можливість отримати допомогу тут. У відділенні функціонує 13 зручних двомісних палат із душовими та санвузлами, а також є одна палата для людей з інвалідністю.

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова
  • Термін самоізоляції скоротили. Тепер її можна завершувати за умови відсутності симптомів через 5 днів з дати їх виникнення або з дати позитивного результату тестування. Про це заявили в Міністерстві охорони здоров’я. Нагадаємо, що раніше цей термін тривав не менше ніж 10 днів. За останніми дослідженнями більшість випадків передачі вірусу відбувається за 1-2 дні до появи симптомів, та у наступні 2-3 дні після їх появи. Окрім того, новий штам коронавірусу «Омікрон» має менший інкубаційний період.

  • Нові комфортні умови для лікування дітей. У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі оновили приміщення хірургічного відділення. Тепер консультації лікарів-хірургів, онкологів, гематологів та інших спеціалістів будуть проходити у ще комфортніших умовах для маленьких пацієнтів.

Фото: пресслужба ЗУСДМЦ 

Тут амбулаторно лікуватимуть дітей та підлітків до 18 років з онкогематологічними, рідкісними захворюваннями, а також вродженими та набутими вадами розвитку.

Ірина Сульpravdatutnews.com