У Львові вперше провели акцію, де лікарі стали донорами крові для своїх пацієнтів (відео)

Одна здача крові може врятувати одразу трьох пацієнтів. Як ніхто це розуміють лікарі, які кожного бачать як люди потребують донорської крові. Саме тому щоб допомогти й одразу закликати небайдужих поділитись своєю життєдайною задля порятунку інших, лікарі 5-ї міської лікарні долучились до акції «Донори теж герої. За тобою – три життя».

Окрім цього, у випуску програми #MDExpert про таке:

  • У дитячій лікарні на Орлика вперше провели родинну трансплантацію. 5-річному хлопчику пересадили нирку від його бабусі. Якби не ця операція, далі дитину очікував би гемодіаліз
Фото з відкритих джерел
  • Зробили неможливе. Лікарі Першого територіального медичного об'єднання на вулиці Миколайчука, що у Львові склали від'єднані ноги від хребта. На 58-річного чоловіка з Червоноградського району впали труби вагою близько тонни. Як наслідок, складні переломи, через які ноги були уже знерухомлені й там встигли утворитись тромби. Колись при такому стані інвалідизація була неминуча. Проте лікарі зважилися на операцію, яку раніше не робили. У три етапи 12 годин львівські медики спільно з ортопедом-травматологом з Луцька Олександром Ріхтером проводили хірургічне втручання і їм вдалось повернути функцію ніг. Уже наступного дня пацієнт міг самостійно ставати на ноги. Чоловіка з лікарні вже виписали і на своїх двох ногах він повернувся додому. 

Фото: з Facebook-аккаунта "Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова"
  • Львів’янину з однією ниркою заморозили серце. Спеціалісти Центру серця та судин Першого територіального об'єднання провели кріоабляцію. Завдяки такій операції пацієнти з миготливою аритмією отримали шанс на повне одужання. До цього хвороба не лікувалась.

Ірина Суль - pravdatutnews.com