Наркотрафік із ЄС: міжнародний канал контрабанди прекурсорів перекрили оперативники Нацполіції України (відео)

Наркотрафік із ЄС: міжнародний канал контрабанди прекурсорів перекрили оперативники Нацполіції України. Члени злочинної організації ввозили до України заборонені лікарські засоби, що містять у своєму складі прекурсор псевдоефедрин. Збували їх через власний магазин в мережі Інтернет. Щомісяця ділки переправляли з-за кордону близько 100 тисяч пігулок, з яких можна було виготовити понад 32 тисячі доз метамфетаміну. А прибуток сягав мільйона гривень.

Окрім цього у випуску #ГарячіNEWS про таке:

  • Київський педофіл у Львівській школі: 50-річний чоловік переодягнувся у жіночий одяг, зайшов до шкільної вбиральні та намагався розбестити другокласницю. І це для нього – не в новинку, адже його уже раніше судили за аналогічні злочини. Педофіла виявили нацгвардійці на вул. Кульпарківській. Суд обрав йому запобіжний захід – 2 місяці тримання під вартою без права внесення застави. Відомо, що розшукували чоловіка не лише у Львові, а й у столиці. Восени зловмисника затримали у Києві, проте він вийшов під заставу та порушив умови звільнення.

  • Вимагання 200 тис. грн відсутнього боргу, погрожуючи фізичною розправою: із заявою про залякування до поліції звернувся 42-річний львівський підприємець. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження, яке передбачає покарання – від трьох до семи років позбавлення волі. Правоохоронці з’ясували, що до вчинення злочину причетний 45-річний житель Львова. Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у нього речові докази. 

  • Пожежа на Львівщині: у Брюховичах палала господарська будівля. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця виклику усе було у вогні. Однак завдяки діям, рятувальникам вдалося не допустити подальшого розповсюдження полум’я.

  • Загроза вибуху школи №91: до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування освітнього закладу на вул. Варшавській у Львові. З будівлі евакуювали понад 1000 школярів та 80 викладачів. На місці події працювали слідчо-оперативна група, спеціалісти-вибухотехніки, кінологи та патрульні поліцейські. Правоохоронці обстежили приміщення школи та прилеглу територію – жодних вибухонебезпечних предметів не виявили. За фактом свідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження. Санкція відповідної статті передбачає покарання – від двох до шести років позбавлення волі. Наразі правоохоронці встановлюють особу, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

Ірина Сульpravdatutnews.com