За минулий рік українці витратили рекордну суму на купівлю нових автомобілів

За минулий рік українці витратили рекордну суму на купівлю нових автомобілів
62,5% від усіх витрачених коштів на купівлю нових автомобілів було від фізичних осіб.

Українські автомобілісти за підсумками 2021 року витратили на нові автомобілі понад 3 млрд доларів. Це рекорд з 2013 року, коли на оновлення автопарку було витрачено майже 4 млрд доларів. Про це повідомляє сервіс закупівель Автоконсалтинг.

Варто зауважити, якщо порівнювати цей показник з попереднім роком, то зростання ринку в грошовому еквіваленті залишив 22%. Ціна середньостатистичного автомобіля склала 26,5 тис.євро. У порівнянні з минулим рекордним роком, дев'ять років тому, зростання середньої ціни склало 46%. У 2013-му українці купували машини в середньому по 18 тис. євро.

Зазначається, що на частку преміального сегмента припадає 30% від усієї суми, на середньоціновий сегмент — близько 60%, і всього 10% від загальної суми припадає на бюджетні автомобілі. Цікаво, що майже 63% коштів на автомобілі витратили фізичні особи, а на частку корпоративних продажів припадає 37%, або 43,4 тисяч нових автомобілів.

Раніше ми писали про те, що водіїв в Україні почали штрафувати за "старі" посвідчення.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці
Найпопулярнішим автомобілем у травні на українському авторинку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.
Loading...
Load next