"Посилаємо такий сигнал ринку": в Україні планують запустити державні субсидії для покупки електромобілів

"Посилаємо такий сигнал ринку": в Україні планують запустити державні субсидії для покупки електромобілів
Зростання популярності електромобілів в Україні спостерігається останні кілька років.

Навесні цього року в Україні планують запустити державну програму для стимулювання покупки електромобілів. Субсидуватися буде процентна ставка лізингу електромобілів. Про запуск програми стимулювання повідомив заступник голови офісу президента України Ростислав Шурма в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що уряд на першому етапі має намір стимулювати не лізинг всіх автомобілів, а тільки операції з електромобілями.

У планах реформаторів в найближчі два роки включити такі ж стимули не тільки для конкретних покупців, але і для інвесторів, які мають намір виробляти електромобілі в Україні.

 Я добре знаю цю індустрію, крім того, ми консультувалися з автовиробниками. Два роки потрібно, щоб здійснити локалізацію виробництва електромобілів. Ця програма діятиме в універсальному вигляді два роки, а далі поширюватиметься на виробників, які локалізували виробництво. Посилаємо такий сигнал ринку: якщо хочете утримати свій продукт конкурентоспроможним не тільки зараз, але і через два роки — займайтеся локалізацією, — додав Шурма.

Раніше ми писали про те, що таке автопілот в автомобілях та як він працює.

Карина Бовсуновська —  pravdatutnews.com

 

Читайте також
Закони про доступне розмитнення "євроблях" передали на підпис Зеленському Закони про доступне розмитнення "євроблях" передали на підпис Зеленському
Дмитро Разумков підписав закони щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
Loading...
Load next