В Україні водії можуть отримати грошову компенсацію через поганий стан дороги

В Україні водії можуть отримати грошову компенсацію через поганий стан дороги
За словами юристів, учасники дорожнього руху мають право на безпечні умови дорожнього руху.

В нашій країні автомобілісти дуже часто потрапляють у ДТП не з вини інших автомобілістів, а через погану якість дорожнього полотна. Йдеться про наливи та вибоїни — у зв’язку з цим виникає питання компенсації за пошкоджений транспортний засіб.

Про те, як отримати компенсацію за ДТП через поганий стан дороги, розповів Дорожній адвокат.

Як зазначають юристи, згідно із ч.3. ст.14, і навіть ч.1. ст.16 Закону України «Про дорожній рух», учасники дорожнього руху мають право на безпечні умови дорожнього руху, а також на відшкодування збитків, заподіяних внаслідок невідповідності стану автомобільних доріг вимогам правил дорожнього руху.

Також відповідно до ч.1. ст.24 того ж Закону, відповідальність за створення та забезпечення безпеки на дорогах несуть власники доріг або уповноважені органи.

Як зазначається, в ст. 22 Цивільного кодексу України також передбачено виплату збитків особі внаслідок порушення її цивільного права. При цьому шкода відшкодовується в повному обсязі, якщо законом або договором не передбачено відшкодування шкоди в іншому розмірі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи будуть штрафувати водія за перетин розмітки, якщо вона стерлась чи забруднена.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Чи будуть штрафувати водія за перетин розмітки, якщо вона стерлась чи забруднена Чи будуть штрафувати водія за перетин розмітки, якщо вона стерлась чи забруднена
Навіть якщо розмітки не видно, а знаків, які забороняють обгін, немає, краще керуватись здоровим глуздом і не ризикувати.
Льодяна брила впала на автомобіль? Що робити та як отримати компенсацію — поради юристів Льодяна брила впала на автомобіль? Що робити та як отримати компенсацію — поради юристів
Необхідно зафіксувати випадок – викликати поліцію для оформлення події.
Loading...
Load next