"Будуть життєво потрібні для підтримки місцевих громад": колона британських пожежних машин прямує до України

"Будуть життєво потрібні для підтримки місцевих громад": колона британських пожежних машин прямує до України

Керівник конвою пожежних машин із тисячами одиниць обладнання, що прямує в Україну, назвав цю поїздку «особистою». Про це пише EPOCH TIMES, передаємо в оригіналі.

Майк Пітні (Mike Pitney), який разом з іншими добровольцями бере із собою 22 автомобілі, серед яких є пожежні машини та вантажівки з обладнанням, сказав, що відчуває необхідність допомогти службам порятунку в Україні після вторгнення Росії минулого місяця.

Британська благодійна організація Fire Aid та Національна рада пожежних керівників (NFCC) відправили до країни першу партію допомоги 11 березня.

Другий конвой, що складається з пожертвувань пожежних служб з усієї Великобританії, виїхав з Ешфорда в Кенті 19 березня.

До пожертвуваного входять генератори, шланги та кілька пожежних машин.

Ешфорд, Кент, 19 березня 2022 року (Gareth Fuller/PA media)

Пітні сказав в інтерв'ю BBC Breakfast: «Для мене це дуже особисте, я вже 10 років їжджу в Україну, тож у мене там друзі та сім'я».

Коли це сталося, було очевидно, що якби я міг очолити цей конвой, я його очолив би.

Клер Хойланд (Claire Hoyland), керівник проекту благодійної організації Fire Aid, сказала: «Ми збираємо списане обладнання з пожежних та рятувальних служб Великобританії. Тобто обладнання відслужило свій термін у Великій Британії, але воно все ще цілком придатне для використання».

Тому ми веземо його за кордон, щоб люди по всьому світу, які не мають такого обладнання, могли його використовувати. Це функціонально.

Як повідомила Клер Хойланд, члени благодійної організації негайно мобілізувалися після вторгнення Росії до України.

Марк Хардінгем (Mark Hardingham), голова NFCC, сказав, що вони дісталися Дувру і сіли на пором до Європи.

Він сказав Бі-бі-сі: «Протягом наступних трьох днів добровольці та пожежники з пожежних служб по всій Великій Британії та з організації Fire Aid їздитимуть до Польщі».

Потім, коли вони дістануться Польщі, все обладнання, всі пожежні машини будуть надані у розпорядження, щоб вирушити через кордон до України для підтримки наших колег у боротьбі з пожежами.

Ешфорд, Кент, 19 березня 2022 року (Gareth Fuller/PA media)

Кадри, які я бачив на телебаченні, були жахливі. Я бачив, як пожежники справляються з найжахливішими обставинами в Україні, часто з обладнанням, яке застаріло чи пошкоджено внаслідок конфлікту.

Тож речі, які ми відправили з усіх пожежних служб Великобританії, будуть життєво потрібні їм для підтримки місцевих громад, а також для забезпечення безпеки пожежників в Україні».

Міністр пожежної охорони лорд Стівен Грінхалг (Stephen Greenhalgh) написав у Твіттері: «Конвой з найбільшою в історії одноразовою пожертвою пожежного та рятувального обладнання відправився в Україну: 22 автомобілі, 18 пожежних машин і понад 6000 одиниць обладнання, включаючи кислотостійкі +група реагування на інциденти масової дезактивації!».

Міністр внутрішніх справ Пріті Патель (Priti Patel) сказала: «Наша допомога спрямована на те, щоб гарантувати, що найважливіше пожежно-рятувальне обладнання та ЗІЗ, пожертвувані пожежними та рятувальними службами, будуть доставлені туди, де вони зможуть безпосередньо надати допомогу тим хоробрим пожежникам, аварійним службам та волонтерам, які перебувають на передовій в Україні».

Члени організації Fire Aid працюють у партнерстві з українськими службами порятунку із 2012 року.

Ешфорд, Кент, 19 березня 2022 року (Gareth Fuller/PA media)

Нагадаємо, раніше сервісні центри МВС поновили реєстрацію ввезених з-за кордону авто.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next