Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю

Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що відмова Німеччини надати Україні зброю навряд чи буде хорошою для майбутнього Європейського Союзу. За його словами, це не те європейське лідерство, яке очікується від Великої західної країни. Про це повідомляє Le Figaro.

Я не дуже розумію справжні причини цього (відмови Німеччини надати зброю Україні), адже нова коаліція не повинна бути набагато менш пов'язана з президентом РФ Володимиром Путіним, на відміну від попереднього уряду. Чи це просто політичний прагматизм? Я не впевнений, що це хороша справа для майбутнього Європейського союзу, — сказав міністр.

Водночас Резніков сподівається, що Німеччина передумає щодо поставок зброї Україні.

Але я сподіваюся, що німці змінять свою позицію. Адже ми просимо зброю, щоб захистити нашу країну, — додав він.

Своєю чергою міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан оголосив про візит до Києва з колегою з ФРН Анналеною Бербок 7-8 лютого і підтвердив намір домагатися деескалації навколо України в рамках "нормандського формату". Про це Дріан написав у твітері в суботу, 29 січня.

Я сьогодні запевнив (міністра закордонних справ України) Дмитра Кулебу в нашій цілковитій підтримці і солідарності з Україною. Наша мобілізація триває, зокрема в "нормандському форматі", для деескалації напруженості, — зазначив глава МЗС Франції. 

Я буду в Україні 7 і 8 лютого з Бербок, — повідомив Ле Дріан. 

Нагадаємо, раніше Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Лавров заявив, що постачання зброї бойовикам не закінчиться, поки Україна "не виконає" мінські домовленості Лавров заявив, що постачання зброї бойовикам не закінчиться, поки Україна "не виконає" мінські домовленості
У Кремлі цинічно вважають себе "прихильниками повного виконання" мінських домовленостей.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next