"Треба пам’ятати про потреби армії та наших захисників": киян закликають не використовувати автівки без нагальної потреби

"Треба пам’ятати про потреби армії та наших захисників": киян закликають не використовувати автівки без нагальної потреби

У КМДА містян закликають не пересуватися містом приватним автотранспортом без нагальної потреби через брак палива.

Про це повідомляє КМДА.

На сьогодні в нас інші пріоритети щодо забезпечення пальним, ніж просто забезпечення містян, що приїхали в місто, і їм потрібно кудись переміщатися. Треба пам’ятати про потреби армії та наших захисників. Кияни, якщо ви повернулися до столиці, будь ласка, за можливості користуйтеся громадським транспортом. Ті, хто перебуває в безпечних місцях, будь ласка, зачекайте з поверненням, – прокоментував заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, наразі в місті немає проблем із використанням громадського транспорту. У Києві працює 62 автобусних, 16 трамвайних і 25 тролейбусних маршрутів.

Своєю чергою дефіцит бензину є не лише у Києві, а й у всій країні. Про це розповів директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що дефіцит бензину є в більшості регіонів уже кілька тижнів, просто у Києві про це не знали чи не звертали уваги. 
 

Несподіванка в столиці пов'язана здебільшого з тим, що її трейдери намагалися постачати в пріоритетному порядку. Як я розумію, в тому числі і на прохання центральної та місцевої влади. Але останнім часом у місто повернулося багато киян, споживання зросло, - пише Куюн. 


Великі мережеві компанії кажуть, що продають зараз стільки ж пального, як і тиждень, і два тому. Але якщо раніше цього вистачало на день, то зараз на кілька годин. А постачати більше поки що немає можливості. 

Також, за словами власників АЗС, багато машин навіть не можуть "втиснути" в бак 10 л, які відпускають в "одні руки". Влазить лише 4-5 л, тому що бак повний.
 

Тому навіть якщо уряд дозволить продавати зараз по 100 грн/л, пальне не з'явиться. Хоча ні, може і з'явиться, але не тому, що хтось виставить "приховане" пальне, а тому, що той фіксований обсяг просто не будуть купувати, - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада закупить для України партію унікальних бронемашин із системою очищення повітря.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next