Як ввезти «євробляхи» до України та які спрощення по перевезенню гуманітарки (відео)

Як ввезти «євробляхи» до України та які спрощення по перевезенню гуманітарки (відео)
Від початку війни через пункти пропуску перевезли понад 160 тис тонн гуманітарки, майже 11 тис автівок для ЗСУ та ще 13 тисяч приватних машин.

Зі спрощенням процедури ввезення «євроблях» до України в пунктах пропуску утворилися великі черги. А це сповільнює доставку гуманітарного вантажу. Тому український уряд прийняв спеціальне розпорядження, яке має врегулювати це питання. 

Всі громадяни України, які бажають ввезти транспортні засоби, які були придбані  у Європі, на території України для вільного обігу тепер в’їжджають через пункти пропуску Львівської митниці «Грушів – Будомєж», через «Устилуг» Волинської митниці та «Малий Березний» закарпатської митниці, — розповідає Данііл Меньшиков, в.о. начальника Львівської митниці. 

Решта пунктів залишається працювати у штатному режимі. До того ж оптимізували й роботу перевізників, що доставляють гуманітарку. З польської сторони запустили сайт, де вони можуть заповнити анкету й отримати спеціальний сертифікат-перепустку. 

Цей документ дає можливість водію без черг проїжджати до українського кордону. Тобто водій, який везе гуманітарну допомогу повинен при собі мати цей сертифікат-підтвердження. Та їдучі по польській стороні показати його польським прикордонникам та поліцейським і вони його окремою чергою пустять до митного контролю, — зазначив Данііл Меньшиков. 

Свою статистику представили й у Держприкордонслужбі. Згідно з даними від початку війни західний кордон перетнули 5 мільйонів осіб. Більшість — це біженці, які виїжджали до країн-партнерів у пошуках безпечного місця проживання. Але останнім часом все більше людей повертаються до України, зазначають прикордонники. А щодо черг у пунктах пропуску, то їх можна відслідковувати, щоб обрати для себе більш зручний маршрут.  

На сторінці у фейсбук Західного регіонального управління на сьогодні висвітлено інформацію на джерела на наших країн-сусідів, де можна відслідковувати в реальному часі черги на в’їзд в Україну, там де вона, то можна відслідкувати й статистику, й камери, — додав Ігор Матвійчук, начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкодонслужби.

Додамо, що від початку війни через пункти пропуску перевезли понад 160 тисяч тонн гуманітарного вантажу, майже 11 тисяч автівок на потреби ЗСУ та ще 13 тисяч машин, які люди придбали за кордоном для власного користування. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Пункт пропуску «Краківець – Корчова» повністю відкрили після оновлення (відео) Пункт пропуску «Краківець – Корчова» повністю відкрили після оновлення (відео)
Пункт пропуску «Краківець – Корчова» повністю відкрили після оновлення. Тут запрацював новий автобусний термінал 
Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині
Українські прикордонники впіймали на незаконному перетині кордону двох німецьких велосипедистів, які були переконані в тому, що Україна входить до складу Європейського Союзу і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково.
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Loading...
Load next