Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині

Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині
Українські прикордонники впіймали на незаконному перетині кордону двох німецьких велосипедистів, які були переконані в тому, що Україна входить до складу Європейського Союзу і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково.

Учора вночі, 3 червня, прикордонники Львівського загону затримали двох громадян Німеччини, які не велосипедах незаконно перетнули кордон з Польщі, оскільки думали, що Україна входить до складу ЄС. Під час перетину кордону поза межами пунктів пропуску спрацював сигналізаційний пристрій. На місце виїхав прикордонний наряд, повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

На місці події працівники відділу "Грушів" виявили, що кордон перетнули 21-річний та 36-річний громадяни Німеччини. З собою вони мали документи та пояснили, що мандрують світом на велосипедах.

Цього разу їхній веломаршрут пролягав з Німеччини до Таїланду через Польщу, Білорусь та РФ. З Дюссельдорфа вони вирушили близько двох тижнів тому. Їхати з Польщі в Україну навпростець німці вирішили, адже думали, що наша країна входить в ЄС і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково, повідомляють у ДПСУ.

Наразі на чоловіків оформлені документи адмінпровадження за незаконний перетин державного кордону України.

Зауважимо, що всередині Європейського Союзу є кордони, які також заборонено перетинати не в пунктах пропуску, - зокрема, йдеться про кордони держав Шенгену і тих, які не входять до Шенгенської зони - це Ісландія, Норвегія, Швейцарія і Ліхтенштейн, а також де-факто включає ще три європейських мікродержави: Монако, Сан-Марино і Ватикан, які також не є членами ЄС.

Читайте також
Знову «гуманітарка»: на кордоні впіймали псевдоблагодійника з Польщі Знову «гуманітарка»: на кордоні впіймали псевдоблагодійника з Польщі
57-річний громадянин Польщі намагався ввезти до України товар під виглядом гуманітарної допомоги
На Львівщині прикордонники затримали поляка, якого розшукував Інтерпол На Львівщині прикордонники затримали поляка, якого розшукував Інтерпол
Прикордонники Львівського загону на пункті пропуску "Краківець" затримали 50-річного громадянина Польщі, який перебував у розшуку міжнародної організації "Інтерпол".
Прикордонники Львівщини у коробці передач авто виявили 16 блоків контрабанди сигарет (відео) Прикордонники Львівщини у коробці передач авто виявили 16 блоків контрабанди сигарет (відео)
На кордоні з Польщею львівським прикордонникам вдалось виявити незаконне перевезення сигарет. Водій автомобіля марки "Audi" заховав у коробку передач 16 блоків цигарок.
Loading...
Load next