Комітет рекомендував ВР підтримати скасування безмитного ввезення авто

Комітет рекомендував ВР підтримати скасування безмитного ввезення авто

Податковий комітет ВР підтримав урядовий законопроєкт щодо скасування безмитного ввезення в Україну автомобілів громадянами.

Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування пропонує скасувати пільги з 1 липня.

Однією з підстав подання цього законопроєкту стала втрата надходжень до Держбюджету з мит, зокрема, на авто. Як йдеться у пояснювальній записці, сума пільг  на ввезені авто становила понад 13 млрд грн, сума пільг при митному оформленні телефонів сягала понад 270 млн грн, пільги при митному оформленні одягу та взуття – понад 850 млн грн. При цьому, як зауважили в уряді, без сплати митних платежів оформлюють автомобілі преміум класу митною вартістю понад 1 млн грн.

У разі ухвалення законопроєкту з 1 липня для всіх авто (окрім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) буде скасована пільга ПДВ та мита, акциз з 1 липня.

Крім того, Кабмін має розробити новий закон про спрощене розмитнення авто через "Дію".

Також законопроєкт повертає мито та ПДВ для імпорту товарів підприємствами. До цього ж прив’язано скасування переліку товарів критичного імпорту, для яких дозволено купувати валюту. Крім того, до законопроекту додали норму про можливість запровадження зеркальних пільг на мита на іноземні товари у відповідь на надання аналогічних пільг для українських товарів з боку держав-торгівельних партнерів.

Нагадаємо, що Tesla почала гальмувати без причини: у США вже 750 скарг.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Loading...
Load next