Закон про відміну пільг на імпортні товари та авто підписав Зеленський

Закон про відміну пільг на імпортні товари та авто підписав Зеленський

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про повернення мит та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення автомобілів, повідомляється на сайті парламенту.

30.06.2022 повернуто з підписом від Президента, - йдеться у картці законопроєкту.

Як очікується, повернення мит та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто буде з 1 липня.

Передувало цьому вдалий запит Кабінету Міністрів. Тож Кабмін подав до парламенту законопроєкт №7418 30 травня, яким пропонував відмінити частину пільг на митниці, введені під час воєнного стану. Зокрема, зняти пільги на ввезення автомобілів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєктом пропонувалося відновити оподаткування, яке було скасовано законом №2142:

  • для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи (за даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 3,0 млрд грн ПДВ та ввізного мита);
  • для підприємств, що не сплачують ввізне мито (за даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 0,5 млрд грн ввізного мита);
  • для транспортних засобів, що ввозяться громадянами (в результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ до бюджету не надійшло близько 13 млрд грн; ввезено більше 119 тисяч автомобілів; непоодинокі випадки ввезення авто преміум-класу).

Разом з тим, пропонувалося внести зміни до закону "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування" для звільнення від сплати збору на обов’язкове державне страхування тих, хто набуває власності на легкові автомобілі, оснащенні виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

Верховна Рада проголосувала за нього 21 червня. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео) Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео)
Розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією українцям стало простіше. Власники транспортних засобів, ввезених із ЄС, зможуть отримати українські номерні знаки зі знижкою ще протягом 180 днів.
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Loading...
Load next