Водіям: з 1 жовтня потрібно вмикати фари за містом

Водіям: з 1 жовтня потрібно вмикати фари за містом

Патрульна поліція Києва нагадує, що починаючи з 1 жовтня, рухатися вдень поза межами населених пунктів можна лише з увімкненими ближнім світлом фар або денними ходовими вогнями.

З 1 жовтня до 1 травня на усіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а у разі їх відсутності - ближнє світло фар. Це передбачено п. 9.8 ПДР України. Мета такої вимоги - додатково позначати транспортний засіб в умовах недостатньої видимості в осінньо-зимовий період й запобігти в такий спосіб виникненню ДТП, - ідеться у повідомленні.

За невиконання правила водії можуть бути притягнуті до відповідальності за статтею 125 (Інші порушення правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою попередження.

Нагадаємо, що керування авто з 16 років: у ВР пропонують законопроєкт. У законопроєкті прописані певні обмеження та потрібні документи для можливості керування авто з 16 років.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У яких випадках водій може отримати усне зауваження замість штрафу У яких випадках водій може отримати усне зауваження замість штрафу
За незначні порушення ПДР офіцер поліції може обмежитися усним застереженням.
В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці
Найпопулярнішим автомобілем у травні на українському авторинку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Loading...
Load next