В Україні скасували обов’язкові транзитні номери

В Україні скасували обов’язкові транзитні номери

Скасовується обовʼязковість отримання номерних знаків Транзит (лише добровільно за бажанням можу отримати), скасовується обовʼязковість нотаріального засвідчення доручення на реєстрацію авто.

Про це написав генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко.

Нова постанова скасовує:

  • обов'язковість отримання номерних знаків "транзит" (тільки добровільно за бажанням можна отримати);
  • обов'язковість нотаріального засвідчення доручення на реєстрацію авто (покупець може прямо у договорі записати таке доручення довіреній особі зареєструвати авто, а не сплачувати нотаріусу 2 тис. грн. за довіреність);
  • паперові бланки актів приймання/передачі автовиробників.

Назаренко зазначає, що автосалони можуть не купувати у сервісних центрах та не видавати клієнтам на продані транспортні засоби номерні знаки "транзит".

Також експерт розповів, що відтепер не потрібні нотаріально завірені довіреності, які покупець видає для реєстрації працівником придбаного покупцем автомобіля, тому що відтепер за бажанням покупця можна прямо в договорі купівлі-продажу вказати, що покупець довіряє відповідній особі реєстрацію такого автомобіля.

І ця відповідна особа може без присутності покупця. та власника автомобіля зареєструвати цей автомобіль у сервісному центрі, отримати номерні знаки, свідоцтво про реєстрацію - підкреслив Назаренко.

Нагадаємо, В Україні введуть нові штрафи: за що каратимуть до 8500 грн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео) Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео)
Розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією українцям стало простіше. Власники транспортних засобів, ввезених із ЄС, зможуть отримати українські номерні знаки зі знижкою ще протягом 180 днів.
В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці
Найпопулярнішим автомобілем у травні на українському авторинку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.
Loading...
Load next