Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху: що очікувати водіям

Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху: що очікувати водіям

Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху з метою наближення до законодавства Євросоюзу.

Про це повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

Змінами передбачено, що обовʼязково необхідно вмикати під час руху на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар. 

Також закріплено заборону перевозити дітей, зріст яких менше 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу і на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків.

Мельничук зазначає, що урядом уточнено  перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Згідно нині діючими Правилами дорожнього руху, у період з 1 жовтня по 1 травня їзда з вимкненим ближнім світлом фар або ходовими вогнями є правопорушенням. У цьому випадку водієві загрожує штраф у розмірі 425 - 510 грн.

На початку лютого 2023 року стало відомо, що в Києві спростили процедуру викупу машини зі штрафмайданчика. Кияни отримали можливість відразу отримати QR-код, щоб забрати евакуйовану машину, завдяки інтеграції додатків "Київ Цифровий" та "Дія".

Раніше для того, щоб забрати евакуйоване авто, потрібно було сфотографувати документи і чекати на рішення інспектора. З сервісом "Дія" послуга стала майже автоматичною.

Нагадаємо, Шведська екоактивістка Грета Тунберг підтримала Палестину та Газу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next