В Україні зменшилась кількість випадків викрадення авто

В Україні зменшилась кількість випадків викрадення авто

За дев’ять місяців 2023 року зареєстровано 1191 провадження щодо незаконного заволодіння транспортним засобом, що майже вдвічі менше порівняно з відповідним періодом 2021 року.

Про це повідомляє "Опендатабот".

Кількість проваджень щодо викрадень авто (стаття 289 ККУ) падає з 2017 року – приблизно на чверть за рік. Виключенням став 2022 рік – саме тоді відбувся сплеск автоугонів: +45% до 2021 року.

Цьогоріч, у середньому, в Україні відкривають 130 проваджень про викрадення авто на місяць. Варто зазначити, що після сплеску угонів авто на початку 2022-го (460 випадків на місяць), вже у другому півріччі ця цифра повернулася до середніх показників до початку повномасштабного вторгнення. У 2021 році цей показник становив 240 проваджень на місяць.

Водночас кількість проваджень, які доходять до суду, зростає рік до року. Загалом відсоток таких справ підвищився майже удвічі: з 25,5% у 2017 році до 54% у 2021-му.

Єдиним виключенням став перший рік повномасштабного вторгнення – у 2022 році цей показник впав до 19%. Проте, вже за перші 9 місяців 2023 року до суду дійшло 55% проваджень – це 651 справа з 1191, а у 787 справах (66%) було вручено підозри. 

Нагадаємо, У Сумах запровадили міську військову адміністрацію

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці
Найпопулярнішим автомобілем у травні на українському авторинку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.
Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео) Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео)
Розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією українцям стало простіше. Власники транспортних засобів, ввезених із ЄС, зможуть отримати українські номерні знаки зі знижкою ще протягом 180 днів.
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Loading...
Load next