Блокування кордону: «Транспортний безвіз» України з ЄС не скасують - Кубраков

Блокування кордону: «Транспортний безвіз» України з ЄС не скасують - Кубраков

Вимоги польських перевізників про зміну Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та Євросоюзом (так званий транспортний безвіз) не мають підстав, а отже, такі зміни не обговорюються.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, повідомляє пресслужба міністерства.

У вівторок, 9 листопада, Кубраков обговорив з міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком блокування польськими протестувальниками трьох пунктів пропуску на кордоні.

Ключове – жодні зміни чи скасування Угоди про лібералізацію не обговорюється, - наголосив він.

Водночас Кубраков запевнив, що Мінвідновлення України готове допомогти польським колегам вирішити ситуацію із блокуванням кордону, надати всі відповідні роз’яснення та провести зустрічі за потреби.

Україна з повагою ставиться до права на протест та готова до конструктивного діалогу для вирішення ситуації. Разом з тим зазначимо: блокування кордону польськими протестувальниками порушує логістичні шляхи, що вже впливає як на економіку України, так і Європейського Союзу, - зазначив міністр.

За інформацією Мінвідновлення, станом на вечір 9 листопада заблокованими з обох сторін є понад 20 тис. транспортних засобів. Зазнає збитків економіка не лише України чи Польщі, а й інших країн, які не можуть перевозити товари та порушують свої договірні зобов’язання.

Нагадаємо, "Білі вовки" СБУ встановили рекорд зі знищених ворожих цілей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next