Британці зможуть передавати свої старі автомобілі на допомогу пораненим українським солдатам

Британці зможуть передавати свої старі автомобілі на допомогу пораненим українським солдатам

З 15 березня 2024 року британські водії, які мають намір утилізувати свої автомобілі, фургони та мікроавтобуси, що не відповідають стандартам зони наднизьких викидів (Ulez) у Лондоні, отримали можливість пожертвувати їх Україні. Україні потрібні транспортні засоби для перевезення поранених військових. 

Про це повідомляє The Guardian за інформацією Foreign Ukraine.

Ця пропозиція була вперше висунута понад рік тому, але початково була відхилена мером Лондона Садіком Ханом через юридичні обгрунтування. Пізніше вона була скасована після активних та наполегливих зусиль з лобіювання, що призвели до її затвердження транспортним департаментом.

Власники транспортних засобів в Лондоні тепер можуть отримати до 2000 фунтів стерлінгів від Transport for London за утилізацію своїх автомобілів, фургонів або мікроавтобусів. Після цього вони можуть пожертвувати свій транспорт Україні з гуманітарною та медичною метою.

Власники авто повинні звернутися до благодійної організації British Ukraine Aid, що співпрацює з TfL, та подати заяву. Якщо заява буде схвалена, волонтери заберуть автомобіль і доставлять його до України для використання в гуманітарних операціях.

Зазначається, що в Україні не вистачає транспортних засобів, особливо в районах близько до лінії фронту, де звичайні автомобілі та фургони використовуються для перевезення поранених солдатів з поля бою до лікарень.

У Лондоні планують витратити 210 мільйонів фунтів стерлінгів на програму утилізації, яка дозволить видалити з доріг найбільш забруднюючі довкілля транспортні засоби.

Джерела у мерії Лондона повідомили, що вони хочуть, аби така схема поширилась на інші британські міста, такі як Бірмінгем та Брістоль, де діють свої схеми утилізації.

Нагадаємо, Японія готується до нападу Китаю на Тайвань

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Сервісні центри МВС поновили реєстрацію ввезених з-за кордону авто Сервісні центри МВС поновили реєстрацію ввезених з-за кордону авто
Громадяни можуть отримувати ще одну державну послугу - реєстрація транспортних засобів ввезених з-за кордону.
Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям
За порушення проходження огляду для водіїв передбачено штрафи, але деяким вдасться їх уникнути.
Loading...
Load next