ЄС запровадить мита на електромобілі Китаю до 38%

ЄС запровадить мита на електромобілі Китаю до 38%

Європейський Союз з 4 липня введе мита на імпорт китайських електромобілів до 38,1%. Така сума значно перевищує розмір очікуваного мита

Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що запровадити мита до 38,1% вирішили після багатомісячного розслідування державної допомоги виробникам електромобілів Китаю.

Коли наші партнери порушують правила, ми будемо відстоювати свої права, – написав єврокомісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс у письмовій заяві для журналістів.

Китайська торгова палата в ЄС висловила свій "шок, глибоке розчарування і глибоке незадоволення цим протекціоністським заходом", засудивши антисубсидійне розслідування як "полювання на відьом". У Китаї також вважають, що такі мита стануть "серйозним ринковим бар'єром".

Водночас Домбровскіс підкреслив, що мита ґрунтуються  "на чітких доказах нашого масштабного розслідування і вводяться в повній відповідності до правил СОТ. Тепер ми будемо взаємодіяти з китайською владою та всіма сторонами з метою завершення цього розслідування".

Пекін пригрозив помститися європейській авіації, фермерам і виробникам алкогольних напоїв, якщо Брюссель введе штрафні мита проти виробників електромобілів, ‒ зазначає Politico.

Нагадаємо, Україна і Словаччина спростили процедуру відкриття автобусних маршрутів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next