Допомога малому та середньому бізнесу в Україні, які дотримуються карантинних норм

Допомога малому та середньому бізнесу в Україні, які дотримуються карантинних норм
Президент України запропонував Кабінету Міністрів представити програму підтримки малого та середнього бізнесу, який дотримується санітарно-епідемічних норм.

Про це пишуть на офіційному інтернет-представництві президента України

На селекторній нараді з питань протидії пандемії COVID-19, що відбулася під головуванням Володимира Зеленського, йшлося про те, щоб уряд підготував ініціативи з підтримки малого та середнього бізнесу під час карантинних обмежень. Зокрема, ці програми повинні передбачати пільги на оренду приміщень, кредитування та сплату комунальних послуг. 

Проте є одна вимога до підприємця - бізнес повинен дотримуватися санітарно-епідемічних норм, запроваджених урядом.

Уряд також виділив кошти в обсязі 400 млн грн для областей на закупівлю кисневих станцій, і регіони отримають субвенції на ці потреби. У спеціальному фонді додатково передбачено 800 млн грн. За даними Міністерства охорони здоров’я, коштів на закупівлю кисневих станцій достатньо для всіх лікарень, які цього потребують. У зв’язку зі зростаннями захворюваності медичні заклади в регіонах додатково отримають 140 тонн кисню.

Денис Шмигаль зазначив, що 2 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроект про посилення відповідальності за підробку документів про профілактичні щеплення.

Фото: Денис Шмигаль

Згідно із законопроєктом, за використання свідомо підроблених документів передбачатиметься штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн, за виготовлення таких COVID-документів – штраф 85-170 тис. грн або позбавлення волі строком до трьох років.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
Таблетки від COVID-19: які результати американських вчених Таблетки від COVID-19: які результати американських вчених
У Сполучених Штатах Америки закінчилися випробування експериментальних противірусних таблеток Pfizer Inc проти коронавірусу. Препарат показав гарний результат і скоро його можна буде придбати в аптеках.
Лікарні отримають 800 мільйонів на кисневі станції: Зеленський підписав закон Лікарні отримають 800 мільйонів на кисневі станції: Зеленський підписав закон
Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій» № 1858-ІХ.
Оксфордський словник обрав "vax" словом року Оксфордський словник обрав "vax" словом року
Саме слово означає вакцину та процес її ведення і може бути як дієсловом, так і іменником.
Loading...
Load next