Львів і "червона" зона: правила користування громадським транспортом (відео)

Львів і "червона" зона: правила користування громадським транспортом (відео)
За дотриманням необхідних карантинних обмежень у громадському транспорті спостерігають водії, які у разі порушення правил мають викликати поліцію

У Львові через посилення карантину змінилися й правилу проїзду у громадському транспорті. Відтак маршрутки, автобуси та електротранспорт має бути заповненим лише наполовину. В інакшому випадку водіям загрожує чималий штраф. Самі ж люди розповідають, що й досі спостерігають, як чимало пасажирів ігнорують масковий режим, але дійсно у транспорті займають лише сидячі місця.   

Тому що багато людей постраждало від Ковіду. Багато помирає, лікарні переповнені. Я думаю, то правильно, що ввели карантин. Для того, щоб люди змогли вижити, бо помирає навіть багато молодих людей, - прокоментував небайдужий чоловік. 

Я вам скажу, що люди стали взагалі легковажні. Мені так здається. Чому? Тому що раніше боялися, а тепер й весілля гуляють і дні народження, я вважаю, що це просто легковажність. Це можна було пережити, перетерпіти, - обурилася львів'янка. 

Фото: карантин

 

Я бачила, що місця сидячі були зайняті, стоячих не було. Як на мене, то хай би дійсно, щоб більше робили заходів, щоб якнайшвидше з тою пандемією поборотись. А так я задоволена, - розповіла ще одна небайдужа львів'янка. 

Водії громадського транспорту теж спостерігають зменшення пасажиропотоку починаючи від суботи - першого дня «червоної» зони у Львові та області. Головною причиною такої поведінки кермувальники вважають вакцинацію населення. Адже без щеплення людей не пускають у торгові центри, заклади громадського харчування, ринки тощо.   

В суботу взагалі народ впав, навіть сидячих не назбирую. Просто поставили червону зону й люди нікуди не їдуть, бо їх нікуди не пускають, - розповів водій автобусу. 

Ми тільки сидячи возимо, стоячих не можна брати, а в мене 20 посадкових місць. Правда, до 11 години пенсіонери платять, а з 11 до 16 не платять, - поділився його напарник.  

Фото: карантин

У міській раді кажуть, що за дотриманням необхідних карантинних обмежень мають спостерігати самі водії. Вони ж мають право викликати поліцію в разі порушення правил перевезення в умовах «червоної» зони. 

Водій має перевіряти, якщо він бачить, що вже переповнена маршрутка, тобто люди мають бути готові, що водій може сказати: «вибачте, але ви мусите зачекати наступного автобуса». Якщо ми говоримо про тролейбуси та трамваї, то там все-таки трохи складніше оскільки водій знаходиться в кабіні, то цю функцію виконуватимуть контролери, - проінформував керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.  

Фото: Орест Олеськів

Але попри суворі правила й чималі штрафи у Львові все ж виявляють порушення карантинних вимог.

За нашою інформацією, цього ранку було виписано декілька штрафів за переповнення. Це було, власне, АТП-1. Маємо інформацію про 2 виписаних штрафи. Приватним перевізникам також був виписаний штраф, - додав Орест.

Додамо, що за порушення правил перевезення відповідає водій громадського транспорту. Відповідні протоколи складає поліція.  Якщо ж правоохоронці помітять, що людей перевозять більше за встановлені норми, то  керманича оштрафують на 17000 гривень. А пасажири, які не дотримуються маскового режиму мають викласти з власною кишені щонайменше 170 гривень.

Відео: ПравдаТут Львів

Ярина Самарик -  pravdatutnews.com

Читайте також
У Києві червона зона: як перевірятимуть сертифікати вакцинації у ТРЦ У Києві червона зона: як перевірятимуть сертифікати вакцинації у ТРЦ
З понеділка, 1 листопада, низка областей України потрапили до червоної карантинної зони. Охоронці торгових центрів перевіряють у відвідувачів сертифікати вакцинації та Covid-тести.
Оксфордський словник обрав "vax" словом року Оксфордський словник обрав "vax" словом року
Саме слово означає вакцину та процес її ведення і може бути як дієсловом, так і іменником.
Лікарні отримають 800 мільйонів на кисневі станції: Зеленський підписав закон Лікарні отримають 800 мільйонів на кисневі станції: Зеленський підписав закон
Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій» № 1858-ІХ.
Loading...
Load next