У Греції побудують термінал прийому СПГ, газ з якого зможе отримувати і Україна

У Греції побудують термінал прийому СПГ, газ з якого зможе отримувати і Україна
Раніше завдяки угоді з оператором ГТС Угорщини в України з’явилася можливість одержувати газ із СПГ-терміналу на о. Крк у Хорватії.

У грецькому Александруполісі буде побудований другий у країні термінал прийому скрапленого природного газу. Остаточне інвестиційне рішення про будівництво ухвалив оператор проекту Gastrade SA, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що у країні вже працює один термінал СПГ — Revithoussa LNG компанії DESFA, за 45 км від Афін. 2021 року він прийняв 2,4 млрд кубометрів газу.

Новий плавучий термінал потужністю 5,5 млрд кубометрів на рік має запрацювати наприкінці 2023-го.

Оператор зауважує, що потужності терміналу законтрактовані вже наполовину. На думку Gastrade, газ, що приймається, може розподілятися на ринки Греції, Болгарії, Румунії, Сербії та Північної Македонії, Молдови та України.

Проєкт будівництва терміналу отримав держпідтримку від Греції на 167 млн євро.

Варто додати, що співвласники компанії Gastrade SA — Ельміна Копелоузу, GasLog (володіє та керує судами для перевезення СПГ), болгарський Bulgartransgaz, грецькі DEPA та DESFA.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна суттєво скоротила споживання газу за рік.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії
Усі найбільші закордонні нафтосервісні компанії з "великої четвірки" заявили про припинення інвестицій у Росію на тлі військового вторгнення РФ в Україну.
Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
Loading...
Load next