Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії

Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії
Усі найбільші закордонні нафтосервісні компанії з "великої четвірки" заявили про припинення інвестицій у Росію на тлі військового вторгнення РФ в Україну.

Це створює великі економічні проблеми для Росії. Пише PR Newswire. Всі 4 найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від інвестицій у Росію. Йдеться про такі компанії:

  • Weatherford International,
  • Halliburton,
  • Schlumberger,
  • Baker Hughes.

Нафтосервісні компанії займаються бурінням свердловин, їх ремонтом, дослідженнями, будівництвом інфраструктури та обслуговуванням нафтопромислового обладнання.

Такий гігант, як Schlumberger раніше припинив інвестиції в країну-агресорку. Водночас Halliburton повністю припинив свою діяльність в Росії. Днями про зупинку інвестицій в Росію заявила компанія Baker Hughes. А 20 березня таке рішення прийняла остання нафтосервісна компанія з "великої четвірки" Weatherford International.

Для Росії дуже важливі продажі нафти й газу, адже разом вони складають понад половину експорту. Але світ починає бойкотувати російські енергоресурси. Так, він них вже повністю відмовилися США, Велика Британія, Канада та Австралія. Європа також готується до поступової відмови від російських нафти, газу та вугілля.

Нагадаємо, що заробітна плата під час війни: що робити підприємствам. В умовах військового стану, повітряних бомбардувань та активних бойових дій у деяких регіонах України багато підприємств опиняються у досить складній ситуації.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.
У Греції побудують термінал прийому СПГ, газ з якого зможе отримувати і Україна У Греції побудують термінал прийому СПГ, газ з якого зможе отримувати і Україна
Раніше завдяки угоді з оператором ГТС Угорщини в України з’явилася можливість одержувати газ із СПГ-терміналу на о. Крк у Хорватії.
Loading...
Load next