Україна суттєво скоротила споживання газу за рік: у чому секрет

Україна суттєво скоротила споживання газу за рік: у чому секрет
Україна за рік скоротила обсяги споживання природного газу на більш як 21%. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики.

Українці скоротили обсяги споживання газу на 21,1%. Так за результатами грудня 2021 року вони склали 3 604,3 мільйона кубометрів. Повідомляє Державна служба статистики.

Скорочення споживання газу українцями спостерігається вже восьмий місяць поспіль – з травня 2021 року. Саме тоді газ на європейських хабах почав додавати у ціні. Пікової ціни блакитне паливо досягло 21 грудня – 2 035 доларів за тисячу кубометрів. Це є досить прикметним, адже Україна закуповує газ саме на європейському ринку.

 У НБУ прогнозують, що ціни на комунальні послуги зростуть. Все через інфляційний тиск.

Тарифи на житлово-комунальні послуги необхідно встановити на економічно обґрунтованих рівнях. Це один з важливих проінфляційних ризиків, – вважає регулятор.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Нафтогаз" відтермінував введення кіловат-годин в платіжках через воєнний стан "Нафтогаз" відтермінував введення кіловат-годин в платіжках через воєнний стан
З травня українці мали перейти на європейську систему обліку споживання газу.
"Україна може відмовитися від імпорту газу протягом 5 років", — Вітренко "Україна може відмовитися від імпорту газу протягом 5 років", — Вітренко
На Українському газовому інвестиційному конгресі учасники обговорили перспективи України розвинути власний видобуток газу та відмовитись від імпорту.
В Україні затвердили нові умови річного контракту на газ В Україні затвердили нові умови річного контракту на газ
Регулятор затвердив умови річного контракту на газ для населення. Так вже з 1 травня 2020 року всі побутові споживачі газу будуть переведені на річний контракт.
Loading...
Load next