У Львові ФОПи влаштували автопробіг вулицями міста (відео)

У Львові ФОПи влаштували автопробіг вулицями міста (відео)
У Львові ФОПи влаштували автопробіг вулицями міста на підтримку законопроєкту, що має зберегти спрощену систему оподаткування для підприємців.

 Львівські ФОПи влаштували автопробіг вулицями міста на підтримку законопроєкту, що має повернути їхню діяльність до спрощеної системи оподаткування. Бо обов’язкове використання касового апарату приносить малому та мікробізнесу чималі витрати, які ставлять їхню справу під загрозу закриття, кажуть учасники акції. 

В цілому зиску з того, що вони нас поставлять на РРО, бо ми все одно будемо сплачувати фіксований податок, який на сьогодні 1300 гривень і ніхто з нас не виходить за межі. І тому зиск в них буде тільки в тому, що вони нам просто розказують, що ми сплачуватимемо дуже великі штрафи, — розповідає Надія Стефура, підприємиця. 

До того ж використання розрахункових апаратів вдарить і по кишені покупців, розповідають підприємці. 

Державна регуляторна служба України підрахувала, що перший рік застосування касового апарату для кожного ФОПа буде коштувати 100 тис. грн. Уявіть, ці 100 тис. лягають на собівартість продукції. Відповідно ми будемо змушені підняти ціни. Це не стосується кожного з нас це стосується кожного українця, який буде приходити до нас в магазин і купляти якусь продукцію, — пояснює Олена Кумська, підприємиця. 

Подібні акції представники об’єднання #SaveФОП провели ще у кількох містах України. Таким чином сподіваються привернути увагу влади на проблеми малого бізнесу. Бо кажуть, що від початку пандемії й так майже 500 тисяч підприємців закрили свій бізнес через карантинні обмеження. І нова система оподаткування лише погіршуватиме ситуацію. 

Це все йде лобіювання великих мереж, які хочуть ввести оці касові апарати, привезти їх, продати їх. І також обслуговування їх коштує великі кошти. Але підприємці не зможуть це робити. Підприємці будуть закриватися, бо мені, наприклад, сьогодні найняти бухгалтера, комп’ютерника це буде настільки витратно, що простіше закрити цей бізнес, — підсумовує Леся Тимкович, організаторка акції. 

Додамо, що завершальним етапом цієї акції буде автопробіг у Києві 17 лютого, куди приїдуть підприємці з усієї України. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові представники бізнесу обговорили відновлення економіки та роботу під час війни (відео) У Львові представники бізнесу обговорили відновлення економіки та роботу під час війни (відео)
Щонайменше п’ять компаній з Запоріжжя планують відкрити свої філії у Львові. Це представники ІТ-сфери, медичної, будівельної тощо. 
"Ми захищаємо ваші підприємства, тому вам доведеться захищати їх разом з нами", - Зеленський провів зустріч з бізнесменами "Ми захищаємо ваші підприємства, тому вам доведеться захищати їх разом з нами", - Зеленський провів зустріч з бізнесменами
Представники бізнесу наголосили на готовності взаємодіяти з владою задля розв'язання всіх можливих питань.
ФОПи знову мітингують під Радою: влада відтермінує штрафи до 2023 року (відео) ФОПи знову мітингують під Радою: влада відтермінує штрафи до 2023 року (відео)
Наразі під будівлею Верховної Ради перебуває близько 150 осіб.
Loading...
Load next