У Львові представники бізнесу обговорили відновлення економіки та роботу під час війни (відео)

У Львові представники бізнесу обговорили відновлення економіки та роботу під час війни (відео)
Щонайменше п’ять компаній з Запоріжжя планують відкрити свої філії у Львові. Це представники ІТ-сфери, медичної, будівельної тощо. 

У Львові представники бізнесу обговорили плани з відновлення економіки нашої країни та ведення своєї діяльності в умовах війни. Зокрема, відмітили, що ринок будівництва потроху відновлюється і вже немає такого простою, який спостерігався на початку вторгнення рашистів на територію України.

Оренда, зрозуміло, до нас дійсно дуже багато людей приїхало, а от купівля все-таки, я скажу, що стоїть. Люди, мені здається, вичікують. Хоча Львів — це все ж не східна Україна, в нас не було таких руйнувань, — каже Наталія Фоменко, експертка з нерухомості.

Наше суспільство в цілому пристосовується. Я думаю, якщо це пов’язувати з будівництвом, то ми так прогнозуємо, що попит почне відновлюватися і люди вже почнуть прораховувати варіанти вкладання в будівництво, — зазначає Роман Работенко, директор клініки «Vidnova». 

Фахівці очікують ще й значні вливання коштів від західних партнерів, які будуть спрямовані на відновлення критичної інфраструктури, що постраждала внаслідок бойових дій. А вже нашим інвесторам експерти радять звернути увагу на довгострокову перспективу розвитку бізнесу в країні. 

Війна так чи інакше закінчиться і я особисто впевнений, що вона закінчиться нашою перемогою.  І тоді зрозуміле питання, які подальші шанси України стати нормальною, європейською державою, де вартість інвестиційних активів швидко зросте. І якщо дивитися на цю середнюстрокову перспективу хоча б на 3-7 років, то стан виглядає не таким скрутним, — пояснює Дмитро Карпіловський, засновник української спілки інвесторів.

Організували цю зустріч підприємці із Запоріжжя, які планують відкрити філію своєї компанії і у Львові. Зазначають, що такі обговорення допомагають краще розібратися у ситуації на ринку та спільно сформувати економічний фронт задля збереження українського бізнесу.  

На сьогоднішній день дуже важливе питання це врятувати бізнес, який є на східній Україні, бо люди там в паніці, бо там відбуваються бойові дії. У Запоріжжі, зокрема, там в 30 км від обласного центру йде війна. Тому сьогодні у бізнесменів багато питань що робити далі і як розвиватися. А коли ми збираємося на такі події ми даємо відповіді ми знайомимося, в нас нове ком’юніті, — підмітив Марк Марченко, генеральний директор компанії-забудовника «Sensar».

І додають, що ще кілька компаній з Запоріжжя відкриватимуть філії у культурній столиці України. Це представники ІТ-сфери, медичної, будівельної тощо. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Пережили окупацію в Бучі: рашисти знищили косметичний бізнес сім'ї, але вони запрацювали Львові (відео) Пережили окупацію в Бучі: рашисти знищили косметичний бізнес сім'ї, але вони запрацювали Львові (відео)
Окупанти понищили не тільки їхні помешкання, але й розгромили та розмародерили їхню лабораторію, офіс і магазини.
Loading...
Load next