ВР ухвалила закон, що врегульовує ринок криптовалют

ВР ухвалила закон, що врегульовує ринок криптовалют
Також верховна рада ухвалила сьогодні закон про хмарні послуги.

Ухвалено закон України "Про віртуальні активи" з пропозиціями Президента України. Повідомляє УНН.

Ухвалення закону підтримали 272 депутати. Це дозволить запустити легальний ринок віртуальних активів в Україні.

Закон надає правовий статус віртуальним активам, операціями з ними, визначає права та обов’язки усіх учасників ринку; передбачає операції з продажу/обміну/переказу віртуальних активів.

Ухвалення документу дасть змогу запустити ринок віртуальних активів в Україні. Іноземні та українські криптокомпанії зможуть працювати офіційно, а українці отримають зручний і захищений доступ до світового ринку віртуальних активів.

Що очікується в результаті, пояснили у Міністерстві цифрової трансформації:

  •  детінізація ринку віртуальних активів, який зараз працює в "сірій" зоні;
  •  легально працюватимуть іноземні та українські криптобіржі;
  • банки відкриватимуть рахунки для криптокомпаній;
  • українці зможуть задекларувати свої доходи у віртуальних активах;
  •  держава гарантуватиме судовий захист прав на віртуальні активи.

Як повідомили у Мінцифри, Україна входить до топ країн світу за кількістю користувачів криптоактивів. Маємо розвинуте товариство блокчейн-розробників. Зростає кількість українських криптостартапів.

Також верховна рада ухвалила сьогодні закон про хмарні послуги.

Метою закону є створення умов для обробки та захисту даних при використанні технології хмарних обчислень, наданні хмарних послуг та визначенні особливостей використання хмарних послуг органами державної влади, а також більш ефективного використання державних ресурсів шляхом впровадження новітніх технологій.

Нагадаємо, що перевірки 2022: що чекати бізнесу? 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Банківські відділення відкриватимуть для клієнтів, якщо не буде загрози, - Гетманцев Банківські відділення відкриватимуть для клієнтів, якщо не буде загрози, - Гетманцев
Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів Данило Гетманцев запевнив, що банківські відділення працюватимуть у тих населених пунктах і в той час, коли не буде загрози.
Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
Loading...
Load next