Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів

Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.

Втрати російських банків через загрозу вторгнення РФ в Україну оцінюються приблизно 200 млрд рублів. У той самий час у ЦБ РФ вважають, що якщо ринки відновляться, втрати можуть бути меншими.

Зазначається, що січневий обвал на російських фінансових ринках, який стався на тлі загрози вторгнення військ РФ в Україну, коштував банкам, що працюють у Росії, приблизно 200 млрд руб (близько $2,58 млрд).

Про це йдеться в огляді російського банківського сектора, який підготував ЦБ РФ, передає російське РБК.

За даними видання, збитки російських кредитних організацій пов'язані з переоцінкою облігацій в їхніх портфелях — самі папери дешевшали, а їхня прибутковість підскочила через збільшення волатильності.

За даними Мосбіржі, у січні прибутковості облігацій федеральної позики ( ОФЗ) збільшилися на 1,3 процентних пункти. 24 січня ставки за деякими короткими випусками російських суверенних паперів досягали 10%, а до 26 січня індекс держоблігацій RGBI впав до нового локального мінімуму — 127,31 п.п. Загалом з початку року індикатор втратив 6%.

Як зазначає видання, на цьому фоні Мінфін двічі скасовував аукціони з розміщення ОФЗ, основними покупцями яких виступають саме банки.

У той же час у російському центробанку вважають, що насправді банки можуть і не зазнати втрат у 200 млрд руб, якщо ринки відновляться, а вартість облігацій у портфелях зросте. Проте, негативна переоцінка за кілька днів січня вже втричі перевищила результати за весь 2021 — тоді вона склала мінус 65 млрд руб.

Нагадаємо, раніше суд арештував 100% акцій заводу "Більшовик".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії
Усі найбільші закордонні нафтосервісні компанії з "великої четвірки" заявили про припинення інвестицій у Росію на тлі військового вторгнення РФ в Україну.
Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії
Раніше кінокомпанії Disney, Warner Bros, Sony Pictures скасували свої прем'єри в РФ через те, що Росія вчинила напад на Україну.
Loading...
Load next