McDonald's оголосив про остаточний вихід з росії

McDonald's оголосив про остаточний вихід з росії

Компанія McDonald's оголосила про остаточний вихід з росії, подальша робота "не відповідає цінностям" фірми, йдеться у заяві компанії. Повідомляє AP.

McDonald's заявив у понеділок, що розпочав процес продажу свого російського бізнесу, що робить його останньою великою західною корпорацією, яка залишає росію після того, як у лютому вона вторглася до України.

Гігант швидкоїжа вказав на гуманітарну кризу, викликану війною, заявивши, що збереження бізнесу в росії "недоцільне і не відповідає цінностям McDonald's".

На початку березня компанія з Чикаго оголосила, що тимчасово закриває свої магазини в росії, але продовжить платити співробітникам. У понеділок компанія заявила, що добиватиметься, щоб російський покупець найняв цих робітників і платив їм до закриття угоди. Компанія не назвала потенційного покупця.

Намагаючись продати свої ресторани, McDonald's заявила, що планує розпочати видалення золотих арок та інших символів та вивісок під назвою компанії. При цьому компанія заявила, що збереже свої товарні знаки у росії.

Після початку війни мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's вирішила тимчасово закрити всі свої 850 ресторанів у росії та призупинити операції. Причиною вони назвали засудження агресії та насильства.

Перший ресторан McDonald's у Москві відкрився у 1990 році. Зараз у росії понад 850 ресторанів бренду, а в російських представництвах компанії працює 62 тисячі осіб, крім того, у компанії сотні партнерів і місцевих постачальників.

Нагадаємо, що українці можуть отримати по 4 тисячі євро в "Дії": як це зробити. Грант становить 125 тисяч гривень, тобто 4 тисячі євро. Подати заявку можна на порталі "Дія".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Програма підтримки бізнесу під час війни (відео) Програма підтримки бізнесу під час війни (відео)
Вона зможе охопити орієнтовно 250 компаній. Завдяки їй вдасться додатково створити понад 2500 робочих місць.
Як евакуювати бізнес на захід Як евакуювати бізнес на захід
Як держава допомагає бізнесу перенести виробництва для відновлення роботи в західні регіони, скільки підприємств це вже зробили і з чим вони стикаються.
Netflix перестав працювати без VPN у користувачів із росії – ЗМІ Netflix перестав працювати без VPN у користувачів із росії – ЗМІ
Netflix 6 березня оголосив про припинення роботи в росії, проте після цього продовжував додавати контент як з дубляжем, так і з російськими субтитрами.
Loading...
Load next