Завдяки звільненню Зміїного: бізнес заощаджує пів мільйона доларів щодня

Завдяки звільненню Зміїного: бізнес заощаджує пів мільйона доларів щодня

Завдяки звільненню острова Зміїний та деблокаді гирла Бистре бізнес заощаджує щонайменше півмільйона доларів на добу. Про це повідомляють у Адміністрації морських портів України 12 липня.

Додаткове вікно можливості дозволить пришвидшити темпи проведення суден-зерновозів до Дунайських портів. Паралельно ми працюємо з румунськими колегами, аби логістичні процеси були максимально швидкими та ефективними, – зазначив голова АМПУ Олексій Востріков.

Своєю чергою Україна отримала чергову грантову допомогу від уряду США у розмірі $1,7 млрд.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Кошти надані через механізм Цільового фонду Світового Банку та будуть спрямовані на фінансування соціальних та гуманітарних видатків держбюджету, — розповів він.

Прем'єр Денис Шмигаль наголосив, що це вже другий транш грантової допомоги від США — 29 червня Україна отримала $1,7 млрд

Це вже другий грант США за останні два тижні, всього сума допомоги склала $3 млрд доларів. Дякуємо США та президенту Джо Байдену за таку неймовірну підтримку, — відзначив голова Кабміну.

Нагадаємо, раніше уряд Литви схвалив пакет допомоги в 10 млн євро для відновлення України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.
Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії
Усі найбільші закордонні нафтосервісні компанії з "великої четвірки" заявили про припинення інвестицій у Росію на тлі військового вторгнення РФ в Україну.
Loading...
Load next