Засновник Bayraktar планує робити в Україні безпілотні винищувачі (відео)

Засновник Bayraktar планує робити в Україні безпілотні винищувачі (відео)

Генеральний директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар хоче у майбутньому робити на заводі в Україні безпілотні винищувачі Bayraktar Kizilelma.

Про це він розповів в інтерв’ю фонду Повернись живим.

Зокрема Халук Байрактар розповів, що у проєкті Akıncı та безпілотного винищувача його компанія дуже тісно співпрацює з Україною. Адже наша країна є однією з небагатьох, яка має технології для двигунів, що дозволяє Україні виробляти дуже хороші та ефективні двигуни.

AKINCI здійснив свій перший політ з українським двигуном, а тепер ми інтегруємо більше, включно з різними українськими двигунами. Безпілотні винищувачі також будуть оснащені двома типами українських двигунів. Це — наші основні платформи, над якими ми працюємо, але, звісно, ​​на платформах меншого масштабу у нас є деякі продукти.

Халук розповів, що бачить Україну стратегічним партнером своєї компанії. І у них є довгострокові плани щодо проєктів з Україною.

 Baykar розпочав будівництво фабрики в Україні, дослідницького центру та центру передового виробництва, де ми хочемо виробляти всі системи. Не лише фюзеляж, але й електроніку, програмне забезпечення — усе, що ми робимо тут. У нас було таке бачення. У зв’язку з цим наші інвестиційні плани просуваються прямо зараз. Для цих угод ми перебуваємо на етапі планування проєкту.

Він додав, що незабаром вони також хочуть розпочати реальні інвестиції, для цього вже є структура — ​​компанія в Україні.

У нас вже є технічна інженерна команда, яка працює на підтримку України. Але зараз ми хочемо зробити Україну виробничою базою. Це один із наших ідеалів.

Халук Байрактар наголошує: "Наша мрія, щоб одного дня на заводі в Україні могли створювати BAYRAKTAR TB2, BAYRAKTAR AKINCI, а також новий BAYRAKTAR KIZILELMA — безпілотний винищувач".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Повернись живим" та компанія Baykar підписали меморандум про подальше партнерство "Повернись живим" та компанія Baykar підписали меморандум про подальше партнерство
Всі деталі майбутньої взаємодії сторони наразі не розкривають.
"Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України "Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України
Компанія залізничного транспорту "Укрзалізниця" вже з червня цього року планує передати в комерційну оренду приміщення 24 українських вокзалів.
Loading...
Load next