Чи можна заробити на акціях Tesla

Чи можна заробити на акціях Tesla

Багато людей сьогодні мріють про електрокар. Подібні технології мають великий попит. Коли мова заходить про електромобілі, то на думку відразу спадає Tesla. Це як iPhone на тлі інших смартфонів. З кожним роком все більше критики з'являється у бік чергової новинки, але потім вишиковуються черги, щоб купити нову модель. «Тесла» стоїть біля джерел ринку, можна припустити, що вона залишиться лідером і в майбутньому.

Чим акції Tesla залучають інвесторів

Компанія «Тесла», заснована 2003 року, стрімко розвивається. Сьогодні вона є лідером у своїй галузі та залишила далеко позаду всіх конкурентів. Компанія не просто виготовляє електромобілі. Вона вивела керування автомобілем на новий рівень комфорту завдяки вбудованому автопілоту. Дбаючи про довкілля, знайшла безліч однодумців по всьому світу. Продукція виробника має великий попит, що позитивно позначається на її фінансовому становищі.

Останнім часом акції «Тесла» https://ffin.ua/stocks/TSLA - за посиланням можна отримати більше інформації) сильно зросли в ціні. Це не могли залишити поза увагою приватні інвестори та великі інвестиційні фонди.

Торги на біржі розпочиналися з позначки $3. Минулого року цінні папери виробника зросли із $793 до $936. У середині осені вони досягли свого історичного максимуму, який становив $1243. Сьогодні акції корпорації трохи впали у ціні. Перевищення рівня в $1000 спостерігалося тільки в січні, березні та квітні (станом на серпень 2022 року). Наприкінці літа 2022-го відбулося дроблення акцій у співвідношенні 3:1. Попередній спліт відбувся два роки до цього у співвідношенні 5:1.

Перспективи інвестування у цінні папери «Тесла»

Чи варто інвестувати в акції корпорації у 2022 році? Щоб відповісти на запитання, потрібно, окрім динаміки котирувань, врахувати прогнози експертів. На думку переважної кількості аналітиків, інвестувати в акції компанії все-таки варто. Хоча існує ризик зниження їхньої вартості, у середньо- та короткостроковій перспективі вони, швидше за все, зростуть. Цьому мають сприяти такі фактори:

  • перспективність розвитку сфери – ніша діяльності компанії активно розвивається;
  • допомога держави - швидкому розвитку компанії сприяють податкові пільги, субсидії на розробки, які надає США;
  • невисока конкуренція - хоча багато компаній випускають електрокари, "Тесла" залишається лідером у своїй сфері;
  • чудові фінансові показники.

Для подальшого зростання котирувань є добрі передумови.

Ризики вкладення в акції Tesla

Будь-які інвестиції пов'язані з ризиком. Цінні папери "Тесла" - не виняток. Скептики не залишають поза увагою ряд факторів:

  1. Компанія не виплачує дивіденди. Якщо інвестор не планує заробляти на дивідендних виплатах, це не проблема.
  2. До 2021-го Tesla працювала у мінус. Деякі інвестори вважають, що вкладатись в акції корпорації, які сильно злетіли після того, як компанія почала заробляти, треба було раніше.
  3. Багато коштів компанія вкладає в біткоїни. Якщо він подешевшає, Tesla втратить великі гроші.

Для багатьох інвесторів ці ризики не є приводом відмовитися від ідеї інвестування в акції корпорації. Але враховувати їх для формування стратегії треба обов'язково.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Розвиток ситуації на ринку криптовалют і перспективи зростання Біткоїна Розвиток ситуації на ринку криптовалют і перспективи зростання Біткоїна
Огляд факторів, здатних вплинути на ринок криптовалют, у тому числі курс Bitcoin, який з початку 2022 сильно просів у ціні.
Ілон Маск втратив 50 мільярдів доларів за два дні після падіння акцій Tesla Ілон Маск втратив 50 мільярдів доларів за два дні після падіння акцій Tesla
Ілон Маск втратив 50 мільярдів доларів через опитування у Twitter.
Ілон Маск хоче придбати Twitter Ілон Маск хоче придбати Twitter
Loading...
Load next