Туризм в Україні: надходження у бюджет зросли у 10 областях

Туризм в Україні: надходження у бюджет зросли у 10 областях

Представники туристичної галузі у 10 областях України збільшили податкові надходження в першому кварталі 2023 року.

Про це йдеться в даних Державного агентства розвитку туризму, пише Forbes.

Найбільше зростання продемонструвала Чернівецька область — 5,1 млн грн податків. Це на 98% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Готелі та турбази на Рівненщині сплатили податків на 17% більше — 3,4 млн грн. На Львівщині заклади сплатили 60,4 млн грн, а на Житомирщині - 2,2 млн грн. У обох регіонах зростання склало 16%.

Найбільший спад надходжень до бюджету від туристичної галузі стався у шести регіонах, які перебувають у зоні активних бойових дій. У Луганській області - на 100%, Херсонській — на 97%, Донецькій — на 87%, Запорізькій — на 79%.

У Києві представники тургалузі сплатили податків на 56,9 млн грн, що на 47% менше, ніж у 2022 році.

Нагадаємо, НБУ оприлюднив рівень інфляції в квітні 2023 року

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют "Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют
Ляшко зізнався, що бізнесом займається без задоволення, оскільки саме політика – це його життя.
"Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України "Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України
Компанія залізничного транспорту "Укрзалізниця" вже з червня цього року планує передати в комерційну оренду приміщення 24 українських вокзалів.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
Loading...
Load next