Держава виплатила 126 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу ВПО

Держава виплатила 126 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу ВПО

З початку 2023 року держава виплатила 126 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Майже 6 тисяч підприємців отримали від Уряду компенсацію з початку року за працевлаштування 10 300  українців, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів країни. Щоб допомогти переселенцям якнайшвидше адаптуватись на новому місці, знайти роботу, щоб мати можливість забезпечувати себе й свою родину, ми стимулюємо бізнес брати таких працівників. Загалом роботодавці цього року отримали вже 126 млн грн компенсації за працевлаштування ВПО, ‒ заявила Тетяна Бережна.

Як відомо, бізнес також може отримати компенсацію від держави за працевлаштування осіб з інвалідністю, людей передпенсійного віку, учасників бойових дій, молоді, в тому числі на перше робоче місце. Також нещодавно було запроваджено програму компенсації роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн.

Нагадаємо, ЗСУ просуваються вздовж російських укріплень на Запоріжжі, – ISW

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми захищаємо ваші підприємства, тому вам доведеться захищати їх разом з нами", - Зеленський провів зустріч з бізнесменами "Ми захищаємо ваші підприємства, тому вам доведеться захищати їх разом з нами", - Зеленський провів зустріч з бізнесменами
Представники бізнесу наголосили на готовності взаємодіяти з владою задля розв'язання всіх можливих питань.
З січня 2022 року держава надаватиме безробітним кошти на відкриття власного бізнесу З січня 2022 року держава надаватиме безробітним кошти на відкриття власного бізнесу
З січня наступного року держава надаватиме безробітним членам малозабезпечених сімей фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу. Допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей (Рука допомоги).
Loading...
Load next