"Власна справа": майже 9 тисяч українців отримають 2,1 мільярда на бізнес

"Власна справа": майже 9 тисяч українців отримають 2,1 мільярда на бізнес

Майже 9 000 українців стали переможцями грантової програми «Власна справа» від початку її дії та отримають від держави 2,1 млрд грн на старт або розвиток бізнесу.

Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

315 українців визначені переможцями чергової, дев’ятнадцятої, хвилі подачі заяв на мікрогранти. Вони отримають 75 млн грн на старт або розширення свого бізнесу. Від початку дії програми «Власна справа» у липні минулого року ми вже маємо загалом майже 9 тис. переможців, які отримають від держави мікрогрантів на 2,1 млрд грн. У процесі реалізації своїх бізнес-проєктів ці підприємці створять майже 20 тис. нових робочих місць, - зазначила Бережна.

Серед отримувачів мікрогрантів дев’ятнадцятої хвилі - 60% жінок і 40% чоловіків. 80% з них мають вищу освіту. Найбільше грантоотримувачів із Львівської (51 особа), Рівненської (36), Київської (22), Житомирської (20 осіб) областей. Переважна більшість планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання для ведення бізнесу.

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці дев’ятнадцятої хвилі, є: оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 97 осіб, тимчасове розміщування й організація харчування – 56, переробна промисловість – 44, охорона здоров’я та надання соціальної допомоги - 32 особи.

Нагадаємо, У Румунії розпочинаються навчання українських пілотів на винищувачах F-16

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
До 250 тисяч грн на новий бізнес: у рамках програми "єРобота" українцям дадуть безповоротну грантову підтримку До 250 тисяч грн на новий бізнес: у рамках програми "єРобота" українцям дадуть безповоротну грантову підтримку
Найближчим часом уряд затвердить програми безповоротної грантової підтримки також у сфері переробки та IT
Loading...
Load next