Відомі імена перших кандидатів на пост голови Національного банку України

Відомі імена перших кандидатів на пост голови Національного банку України
У разі відставки Якова Смолія на пост глави Національного банку зараз розглядають три кандидатури.

У разі відставки Якова Смолія на пост глави Національного банку зараз розглядають три кандидатури.

Це колишній очільник правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук, голова державного Укргазбанку Кирило Шевченко та ексміністр розвитку економіки торгів та сільського господарства Тимофій Милованов.

Зазначимо, що 1 липня Смолій подав президенту України Володимирові Зеленському заяву про звільнення з посади. Голова НБУ пояснив, що хоче застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні.

У Верховній Раді зазначили, що відставка глави НБУ не вплине ні на валютний ринок, ані на співпрацю з МВФ.

Проте, курс долара стрімко зріс до 27 гривень 18 копійок. І звільнення Якова Смолія призвела до ланцюгової реакції на всіх сегментах ринку і різних політичних заяв від депутатів ВР та ОП до представників МВФ і дипломатів провідних країн світу.

Голова комітету з питань податкової та фінансової політики Данило Гетманцев побоюється, що такі зміни також можуть негативно вплинути на співпрацю України з МВФ. Але постанову про відставку очільника НБУ вже підтримали у профільному комітеті.

Тепер документ перейде до парламенту. Там за нього мають проголосувати депутати.

Заступник голови фінансового комітету Ярослав Железняк зазначив, що постанову підтримали 16 членів комітету. А жодного голосу не віддали представники фракції «Голос». 

Нагадаємо, що психологиня Ольга Шабловська розповідає: «Вчені стверджують, що дуже розумні люди більш забудькуваті, тому що вони витісняють неважливі для них на даний момент речі». Передумовами такої втрати пам’яті часто є хвилювання та заклопотаність,- кажуть експерти.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Україна переключилася на експорт картоплі Україна переключилася на експорт картоплі
Експерти відзначали, що врожай картоплі у 2021 році був більший, ніж роком раніше.
Туреччина прийме перше судно з українським зерном вже завтра Туреччина прийме перше судно з українським зерном вже завтра
За його проходженням "зерновим коридором" спостерігають.
Loading...
Load next