Уряд Австрії: Україна - найбільша проблема на європейському континенті

Уряд Австрії: Україна - найбільша проблема на європейському континенті
Уряд країни виділив 1,5 мільйона євро для фінансування гуманітарних проєктів. За словами міністра, Україна – це та "гаряча точка", яка знаходиться у безпосередній близькості від Австрії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив глава австрійського МЗС Александер Шалленберг під час виступу у Національній раді Австрії.

Ми не повинні забувати: Україна є і залишатиметься найбільшою проблемою на європейському континенті, - заявив міністр, пояснюючи виділені урядом кошти у Фонд закордонних катастроф (AKF).

Загалом за 2021 рік австрійський уряд спрямував у Фонд закордонних катастроф 13,5 млн євро.

Вони будуть розподілені між австрійськими неурядовими організаціями для втілення гуманітарних проєктів у низці країн.

Наприклад:

  • допомога сирійським біженцям у Лівані та Йорданії - 2,5 млн євро;

  • проєкти в Ефіопії, Уганді, Мозамбіку та Буркіна-Фасо - 7 млн євро.

Читайте також
"Росія постійно порушує договори": віцепрезидент Європарламенту заявив, що «Північний потік-2» має бути у пакеті санкцій проти РФ "Росія постійно порушує договори": віцепрезидент Європарламенту заявив, що «Північний потік-2» має бути у пакеті санкцій проти РФ
“Північний потік - 2” — російський газопровід, збудований в обхід України.
Новим головою "ПриватБанку" став австрійський фінансист Герхард Бьош Новим головою "ПриватБанку" став австрійський фінансист Герхард Бьош
Наглядова рада "ПриватБанку" обрала Герхарда Бьоша новим головою правління банківської установи. Відповідне рішення було ухвалено відразу ж, після того, як держбанк виграв апеляцію проти профспілки "ПриватБанку".
Loading...
Load next