Google заплатить АМКУ штраф на суму 1 млн грн

Google заплатить АМКУ штраф на суму 1 млн грн
Зумовлено це тим, що ТОВ «Гугл» не подав у встановлений строк інформацію на вимогу державного уповноваженого АМКУ.

Про це йдеться у відповідному рішенні Антимонопольного комітету України, яке було ухвалене 5 квітня. 

Таке рішення прийняла Тимчасова адміністративна колегія Комітету на засіданні 2 квітня 2021 року. Розмір штрафу обумовлюється обтяжуючими обставинами, а саме тим фактом, що ТОВ «Гугл» не надавало Комітету затребувану інформацію більше року, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ця інформація була потрібна Антимонопольному Комітету для розслідування, яке розпочали після звернення фізичної особи-підприємця.

Їй заблокували обліковий запис у додатку «Google Мій бізнес».


Ненадання відповідачем інформації у визначені Комітетом строки унеможливили виконання Комітетом покладених на нього завдань, зокрема, щодо своєчасного, повного та всебічного розгляду заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, - зазначається у рішенні.

Зазначимо, що через ігнорування надання інформації АМКУ не змогли вчасно розглянути заяву про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Внаслідок цього Комітет оштрафував на 1 мільйон гривень український підрозділ Google. 

Читайте також
Українська компанія "Google" сплатила АМКУ мільйон гривень штрафу за ненадання інформації Українська компанія "Google" сплатила АМКУ мільйон гривень штрафу за ненадання інформації
Компанія Google рік не надавала інформацію на запит Антимонопольного комітету, внаслідок чого Тимчасова адміністративна колегія Комітету на засіданні 2 квітня 2021 року прийняла рішення оштрафувати компанію на 1 мільйон гривень.
Компанія подала позов до суду: "Нову пошту" оштрафували на 326 мільйонів гривень Компанія подала позов до суду: "Нову пошту" оштрафували на 326 мільйонів гривень
Причина штрафу та перевірки компанії поштового зв'язку - велика кількість скарг українців щодо неякісного обслуговування та порушення їхніх прав. Зокрема, Держпродспоживслужба запросила максимальний розмір штрафу.
Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень
Державна екоінспекція у першому кварталі 2021 року через неякісне пальне оштрафувала АЗС в Україні на 4,6 мільйона гривень. Це майже у 8 разів більше, ніж за аналогічний період 2020 року, тоді загальна сума штрафів становила 591 тисячу.
Loading...
Load next