Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень

Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень
Державна екоінспекція у першому кварталі 2021 року через неякісне пальне оштрафувала АЗС в Україні на 4,6 мільйона гривень. Це майже у 8 разів більше, ніж за аналогічний період 2020 року, тоді загальна сума штрафів становила 591 тисячу.

Про це повідомляє пресслужба Держекоінспекції.

"Наразі Держекоінспекція проводить посилені заходи контролю в рамках ринкового нагляду за дорученням Прем’єр-міністра України. Кожен територіальний орган ДЕІ здійснює позапланові перевірки у суб'єктів господарювання, які займаються роздрібним продажем пального. Результати цих заходів виносяться для обговорення у міжвідомчих регіональних робочих групах, які напрацьовують механізми подальшого контролю", - розповів голова екологічної інспекції Андрій Мальований.

Чоловік також зазначив, що екоінспекція за останні 3 місяці 2021 року здійснила 280 перевірок на українських АЗС та винесла 498 рішень щодо вжиття обмежувальних заходів.

Зокрема перевірка якості пального надзвичайно важлива через те, що до його складу входять легкозаймисті та небезпечні хімічні речовини. Саме тому використання неякісних складових або неврахованих присадок становить величезну загрозу для українців.

Нагадаємо, що вже у травні цього року Україна може зіткнутися з дефіцитом дизпалива в розмірі 270 000 тонн. Причина — відсутність експорту "Роснєфти" і запланований ремонт на Мозирському НПЗ в Білорусі.

Читайте також
Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин
Міністерство економіки разом з "Нафтогазом" розробили та оприлюднили нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального. Згідно з цим вартість бензину не повинна перевищувати 30 гривень за літр.
Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального
Після роз'яснення Міністерства економіки щодо постанови Кабміну про держрегулювання цін на паливо, дві мережі АЗС повідомили про відновлення продажу преміального палива.
"Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС "Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС
В українському уряді відреагували на призупинення продажів преміум-пального відомим мережами АЗС - серед яких WOG, ОККО, Socar і KLO. У мережах АЗС зазначають, що таке рішення зумовлене збитковістю від продажу преміального пального для компаній внаслідок ухваленого рішення Кабміном.
Loading...
Load next