Компанія подала позов до суду: "Нову пошту" оштрафували на 326 мільйонів гривень

Компанія подала позов до суду: "Нову пошту" оштрафували на 326 мільйонів гривень
Причина штрафу та перевірки компанії поштового зв'язку - велика кількість скарг українців щодо неякісного обслуговування та порушення їхніх прав. Зокрема, Держпродспоживслужба запросила максимальний розмір штрафу.

Мешканці Харкова та області неодноразово звертались до Держпродспоживслужби з численними скаргами, які стосувались неякісного обслуговування та порушення їхніх прав у відділеннях компанії "Нова Пошта". Внаслідок цього фахівці вирішили перевірити ці факти порушення й завітали до двох місцевих відділень “Нової пошти” з позаплановою перевіркою, повідомляє пресслужба відомства.

Під час перевірок суб’єктом господарювання не були надані документи, пояснення, необхідні для повного та всебічного розгляду звернень громадян та проведення позапланових перевірок, у зв’язку з чим перевірити факти, викладені у зверненнях, було неможливим. 

Таким чином ТОВ “Нова пошта” створило перешкоди службовим особам центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, - йдеться у повідомленні.

Тим часом компанія вже подала позов до суду на дії перевіряючих та скаргу до Держспоживслужби через занадто велику суму штрафу, оскільки переконана, що розцінюють дії контролюючого органу як "маніпуляцію державою своїми повноваженнями".

Зокрема, у "Новій Пошті" розповіли, що перевірці Держпродспоживслужби передувала скарга про пошкодження посилки на суму 500 гривень, і додали, що перевірка пройшла з порушенням чинного законодавства.

Читайте також
Штраф для "Нової пошти" відміняється: голова Держпродпотребслужби розкритикувала рішення ДППС Штраф для "Нової пошти" відміняється: голова Держпродпотребслужби розкритикувала рішення ДППС
Глава Держпродпотребслужби Владислава Магалецька розкритикувала рішення ДППС щодо призначення штрафу "Новій пошті" у розмірі 326 мільйонів гривень.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави
Фізичні особи-підприємці та наймані працівники, які зазнали фінансових втрат внаслідок введення "червоної карантинної зони" у їхньому регіоні, вже почали отримувати 8 тисяч гривень допомоги.
Loading...
Load next