"Радехівський цукор" підозрюють у змові та необгрутнованому підвищенні цін

"Радехівський цукор" підозрюють у  змові та необгрутнованому підвищенні цін
Антимонопольний комітет України порушив справу проти компаній "Астарта" та "Радехівський цукор" за підозрою в змові на ринку білого цукру та необґрунтованому підвищенні цін.

АМКУ запідозрило у подорожчанні цукру в Україні "Радехівський цукор" і його партнера. Комітет розпочав розслідування можливої змови на ринку цукру. Про це йдеться у відповідному рішенні Антимонопольного комітету.

" 5 квітня Антимонопольний комітет України розпочав справу проти групи компаній «Астарта» та ТОВ «Радехівський цукор» за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку первинної реалізації білого цукру (бурякового) ", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Антимонопольний комітет вбачає, що група "Астарта" та ТОВ «Радехівський цукор» знаходяться у різних умовах господарської діяльності, однак схожими діями обмежили конкуренцію на ринку, та отримали можливість підвищувати ціни понад конкурентний рівень.

Протягом останніх місяців Комітетом досліджувалася ситуація, пов’язана з підвищенням цін на цукор. Встановлено, що з вересня 2020-го року згадані вище компанії  підвищували гуртово-відпускні ціни. Вартість зростала подібними темпами і протягом вересня-листопада минулого року зросла в середньому на 48%. Натомість обсяги виробництва цього товару в Україні скоротилися лише на 22,3%.

Зазначимо, що за даними Лондонської біржі, світові ціни не зазнали такого стрімкого підвищення. У цей час не відбулося і значних коливань на валютних ринках чи зростання оподаткування.

" В рамках розслідування, окрім «Астарти» і «Радехівського цукру», Комітетом вивчаються дії й інших виробників на цьому ринку. Наголошую, що АМКУ не обмежиться перевіркою можливих неконкурентних дій на ринку цукру. Ближчим часом розслідуємо ситуацію на ринку інших соціально важливих продуктів, що подорожчали останнім часом ", - повідомила голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська.

До речі, агропромисловий холдинг "Астарта" – найбільший виробник цукру в Україні, який до того ж працює у 8 областях України. До його складу також входять 8 цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 243 тис. га і молочні ферми з 25 тис. голів великої рогатої худоби, біогазовий комплекс, завод з переробки сої та сім елеваторів.

Читайте також
Оприлюднено рейтинг найбагатших громад Львівщини Оприлюднено рейтинг найбагатших громад Львівщини
Львівська ОДА оприлюднила рейтинг усіх 73 об’єднаних територіальних громад області, сформований на основі фінансових показників їх діяльності у першому кварталі 2021 року.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
На Львівщині стало втричі більше мільйонерів На Львівщині стало втричі більше мільйонерів
Станом на квітень цього року 73 громадян Львівщини задекларували доходи за 2020 рік в сумі більше ніж 1 млн гривень.
Loading...
Load next