Байден підписав указ про введення санкцій проти Росії

Байден підписав указ про введення санкцій проти Росії
Сьогодні, 15 квітня, президент США Джо Байден підписав указ про введення санкцій проти Росії для "стримування її шкідливої діяльності". Про це повідомили на сайті Білого Дому.

США висилають 10 осіб з російської дипломатичної місії у Вашингтоні, оскільки до складу персоналу входять представники спецслужб РФ.

Також під санкції потрапили шість технологічних компаній, які підтримують кібер-програму російських спецслужб та сприяють зловмисній кібер-діяльності.

Окрім того, казначейство наклало санкції на 32 юридичних і фізичних осіб, які здійснюють спрямовані урядом Росії спроби вплинути на президентські вибори в США в 2020 році, а також інші акти дезінформації та втручання.

У той же час,  американським компаніям заборонено брати участь на первинному ринку рублевих або нерублевих облігацій, випущених після 14 червня 2021 року Центральним банком РФ або Міністерством фінансів РФ. Не можна позичати гроші Центральному банку РФ, ФНБ або Мінфіну Росії.

Читайте також
"Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю "Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю
За словами американського президента Джо Байдена, Білий дім готує комплекс заходів, щоб не допустити нового вторгнення Росії в Україну.
Loading...
Load next