"Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю

"Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю
За словами американського президента Джо Байдена, Білий дім готує комплекс заходів, щоб не допустити нового вторгнення Росії в Україну.

У разі вторгнення військ Росії в Україну, санкції проти РФ вдарять і по економіці Китаю. Про це в інтерв'ю NBC News заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає НВ.

На запитання, чи буде Китай у черзі на будь-яке покарання, якщо допоможе РФ уникнути санкції, він відповів, що ці обмеження вплинуть і на Пекін, оскільки «вони націлені і проти фінансової системи Росії, яка зачіпає китайську економіку».

Якщо буде зроблено вибір не дотримуватися санкцій, тоді, звичайно, передбачені певні штрафи. Ми вважаємо, що Пекін частково заплатить ціну російського [можливого] вторгнення в Україну, і вони мають врахувати це, розглядаючи свої відносини з російським урядом, — наголосив Салліван.

Також Джейк Салліван заявив, що влада США не виключає, що РФ може анексувати Донбас.

Дії РФ можуть приймати різні форми, включаючи можливість того, що вони анексують окуповані території, території на сході України, відомі як Донбас. Або ж вони можуть зробити ряд гібридних дій, включаючи кібератаки, політичну дестабілізацію, або ж вони можуть зробити повномасштабне вторгнення, — заявив Салліван.

За його словами, Сполучені Штати разом з союзниками протягом останніх місяців готувалися до усіх можливих сценаріїв розвитку подій.

Ми знаходимося у вікні, коли щось може статися. Військова ескалація і вторгнення в Україну можуть відбутися в будь-який момент. Ми вважаємо, що РФ створила можливості для проведення значної військової операції, — зазначив радник.

Нагадаємо, раніше Китай підтримав "гарантії безпеки" Росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео) Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео)
Проте американський лідер запевнив, що шлях дипломатії і повернення за стіл переговорів все ще можливий.
Loading...
Load next